Angry Birds veroveren de wereld

Onlangs bezochten Hans van Leeuwen van ondernemersplatform Pleisureworld en Ben Admiraal van YALP speeltoestellen, de ontwikkelaars van Angry Birds (Rovio) en bijbehorende interactieve attracties. (Lappset). De ambities zijn groot; Disney inhalen. Dankzij de mobiele markt en internet is het in deze tijd veel makkelijker om een spel / character wereldwijd te lanceren.

Enorm bereik
Vesterbacka van Rovio vertelt: “Het is nog maar een paar jaar geleden dat er slechts een paar miljoen spelletjes gedownload waren. Nu, anno 2012, zijn er wereldwijd al meer dan 1 biljoen (1.000.000.000) games van Angry Birds in omloop. Wij zijn groter dan Facebook en Twitter en onze inkomsten zijn enorm. Binnen vijftien minuten zijn wij in staat om honderden miljoenen consumenten te bereiken via onze Angy Birds games.”

Games als middel
Rovio wil wij met e game ook bijdragen aan educatieve programma’s om juist kinderen via gaming vooruit te helpen. Vesterbacka: “Wij maken het leren leuk.”
Eén van de ontwikkelingen van Rovio-Angry Birds is de co-branding met de Finse speeltoestellenfabrikant Lappset. Zij ontwikkelden Activity Parks die dichter bij de gebruikers komen van de games omdat ze hier onderdeel zijn van het spel zijn. De Activity Parks moeten elke dag bereikbaar zijn voor de hele familie; van klein kind tot opa en oma. Het zorgt ervoor dat kinderen in beweging komen en gaming kan helpen bij de strijd tegen overgewicht.

Souvenirwinkel met Angry Birds artikelen is een groot succes

Angry Birds Land
Het idee voor samenwerking tussen Rovio-Angry Birds en Lappset en is afgelopen december 2011 ontstaan. Toen is het idee geboren om een eerste Angry Birds Activity Land te realiseren als zone in Attractiepark Särkänniemi te Finland.
Centraal in Angry Birds Land staat een speeltoestel van Lappset dat is gethematiseerd met allerlei actieve spelelementen. Er zijn grote computerschermen gemaakt waarop kinderen het spel Angry Birds kunnen spelen. Ook heeft de horecavoorziening op het dak elementen met het bekende geluid van de game. Daaromheen staan een aantal kleine attracties met onder andere gethematiseerde karretjes op een draaimolen, waarvan de meeste geleverd zijn door Zamperla, een Italiaanse bouwer van attracties en rides. Tot slot is er nog een shop met merchandisingartikelen waarin letterlijk gevochten wordt om de laatste shirts en blikjes limonade!

De introductie van de Angry Bird zone heeft park Särkänniemi geen windeieren gelegd. Een normale dag telde voorheen ca. 10.000 bezoekers. Nu met Angry Birds Land worden meer dan 17.000 bezoekers ontvangen. Zie hier wat innovatie betekent!

Doorontwikkeling
Door de samenwerking van Yalp met lapsett komen ook uitvindingen van YALP in aanmerking om te worden ingezet bij diverse attracties en parken; w.o. de Sona (interactieve speelboog) en voetbalmuur Sutu.
Er staan inmiddels al diverse parken in de wachtrij: City Pori Activity Park Finland, Sundown Recreation Park UK, Vuokatti Super Park, 800m2 Angry Birds Super Indoor Park, Tervetuloa totaal 6000m2, Angry Birds SPACE Arena en diverse grote parken in China. Hans van Leeuwen vraagt zich in zijn verslag af: “Wanneer volgt het eerste Angry Birds Activity Park in ons land?”

Lees het complete verslag op www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *