1 op de 3 Nederlanders heeft zomervakantie nog niet geboekt

Ondanks de inflatie willen Nederlanders dit jaar massaal op zomervakantie. Uit onderzoek van Skyscanner, wereldwijde leider op het gebied van reizen, blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Toch heeft een derde (37%) de zomervakantie nog niet geboekt.

minder vaak uit eten

Dat heeft verschillende redenen: 52% weet nog niet waar ze naartoe zullen gaan, 38% weet nog niet zeker wanneer ze op vakantie kunnen en 36% is nog op zoek naar de beste deal. Dat blijkt uit onderzoek van Skyscanner in samenwerking met OnePoll.

OP de website van Skyscanner kunnen consumenten de prijzen van vliegreizen vergelijken. Een deel van het onderzoek gaat over de verkoop van vliegtickets. Dat hebben we in dit artikel niet meegenomen.

redactie

Minder vaak uit eten

Om de vakantie dit jaar te kunnen bekostigen, besparen mensen op verschillende manieren. Zo koken en eten Nederlanders vaker thuis en gaan ze minder vaak naar de kapper, zo blijkt uit het onderzoek. Om op vakantie te kunnen, geven Nederlanders aan dat ze bezuinigen op:

  1. Uit eten gaan (70%)
  2. Eten bestellen (60%)
  3. Kleding kopen (54%)
  4. Koffietjes buiten de deur (52%)
  5. Beautybehandelingen zoals de kapper of nagelsalon (44%)

Bron: Skyscanner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *