Gezocht: nieuwe exploitant voor Recreatiepark Elfenmeer

Het voormalig Oostappen park Elfenmeer, dat recent door de gemeente Roerdalen werd onteigend, is op zoek naar een nieuwe ondernemer die het park een kwaliteitsimpuls kan geven. Recreatiepark Elfenmeer is gelegen op een unieke locatie aan de rand van Nationaal Park De Meinweg.


Zie ook: Gemeente Roerdalen gaat Oostappen park onteigenen (november 2018)

Kwalitatief en toekomstbestendig park

In 2015 besloot de gemeente het erfpachtcontract met de voormalige exploitant van het recreatiepark niet te verlengen. “We wilden een nieuwe weg inslaan”, vertelt wethouder Jan den Teuling. “We zien op deze locatie graag een kwalitatief, toekomstbestendig park. Een recreatiepark dat aansluit bij de sfeer en beleving van het unieke Nationaal Park De Meinweg. Een nieuwe exploitant moet dit mogelijk maken.” Sinds dit jaar is het beheer van het park tijdelijk in handen van de gemeente. “Dit is een nieuwe rol voor ons”, zegt Jan den Teuling. “We vonden het belangrijk om de bestaande afspraken met de jaarplaatshouders te respecteren. Zij mogen tot het einde van het jaar gebruik maken van hun plaats op het park. Ondertussen zijn wij op zoek naar een nieuwe exploitant die onze toekomstvisie voor het recreatiepark deelt.”

Recreatiepark in de schijnwerpers

Roerdalen zet het recreatiepark echt in de schijnwerpers. Op 21 mei presenteerde de gemeente het recreatiepark op de vakbeurs ‘Het vakantiepark van de toekomst’. Ook publiceerde de gemeente diverse advertenties in vakbladen. “We willen het park onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk potentiële exploitanten. We zijn er namelijk van overtuigd dat alle ingrediënten voor een succesvolle exploitatie aanwezig zijn”, aldus Jan den Teuling. “De kracht van het park is zonder twijfel zijn schitterende ligging vlakbij de Duitse en Belgische grens en de historische stad Roermond met het Designer Outlet Roermond. De combinatie tussen rust en natuur en het levendige dat een centrum als Roermond te bieden heeft, maakt deze plek uniek.” Hoe het park er in de toekomst uit komt te zien, is volgens Jan den Teuling nog niet duidelijk. “Dit is afhankelijk van de wensen van de nieuwe exploitant. Ook betrekken we de omgeving bij de plannen. Samen werken we aan een aantrekkelijk recreatiepark in het hart van de toeristische regio Midden-Limburg.”

Meer weten? Kijk op www.roerdalen.nl/elfenmeer of neem contact op via recreatiepark@roerdalen.nl of 0475 – 53 88 88. Geïnteresseerde exploitanten kunnen het Programma van Eisen bij de gemeente opvragen. Zij kunnen zich vervolgens tot 12 juni inschrijven als belangstellende exploitant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *