Booking.com trend: Vaker een huisdier mee op vakantie

Booking.com deed onderzoek onder meer dan 22.000 reizigers in 29 landen en bekeek meer dan 180 miljoen geverifieerde gastbeoordelingen. Een van de leukste vooruitzichten is dat we in het nieuwe jaar onze huisdieren mee gaan nemen op vakantie.

Foto van: GrapeHouse Koenji, gelegen in de wijk Nakano, biedt accommodaties voor vrouwelijke reizigers.

Aangezien bijna twee derde (63%) van alle Nederlandse huisdiereigenaren hun huisdier als volwaardig lid van de familie beschouwt is het ook geen verrassing dat ze hun huisdieren graag meenemen op vakantie. Ruim een derde (35%) zegt meer van hun vakantie te genieten wanneer ze hun trouwe viervoeter bij zich hebben en 32% geeft zelfs toe in 2020 expres een vakantiebestemming te kiezen waar ze hun huisdieren mee naartoe kunnen nemen.

Om aan de wensen te voldoen van reizigers die op zoek zijn naar huisdiervriendelijke accommodaties, wordt het voor accommodaties wereldwijd steeds belangrijker zich hiernaar in te richten. Het komende jaar gaan we zien dat accommodaties huisdiervriendelijke voorzieningen aanbieden om aan de wensen van huisdieren te voldoen. De vijf populairste huisdiervoorzieningen op vakantie zijn volgens Nederlandse huisdiereigenaren:

  • Ruimte voor huisdieren om te rennen en te spelen – 41%
  • Een warme en vriendelijke omgeving – 17%
  • Beschikbaarheid van een oppas of uitlaatservice voor huisdieren – 15%
  • Een dierenarts in de buurt – 15%
  • Huisdiervriendelijke activiteiten – 14%

Meer informatie: https://travelpredictions2020.com/nederlands/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *