Erfgoed Expert Team helpt bij ontwikkeling van erfgoed

Hoe maak ik van de horeca op mijn fort een succes? Hoe regel ik de organisatorische en de financiële kant van mijn onderneming? Hoe zorg ik voor duurzaam energiegebruik op mijn buitenplaats?

Bij dergelijke vragen van eigenaren en ondernemers in erfgoed helpt het Erfgoed Expert Team (EET). Het is een multidisciplinaire denktank die meedenkt over complexe vraagstukken rond de ontwikkeling van erfgoed. Het team helpt bij plannen op het gebied van duurzaamheid, bouw en restauratie, cultuurhistorie, natuur, financiën, markt en hospitality.

Behoud door ontwikkeling

De provincies willen graag dat de forten en ander erfgoed worden gebruikt, onder het motto: behoud door ontwikkeling.Maar in de praktijk is het exploitabel maken van erfgoed niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende disciplines voor nodig. De vraag is vooral hoe je het rendabel krijgt. Het Erfgoed Expert Team levert daarom maatwerk. Afhankelijk van de vraag kan dit een los advies, een brainstorm of een projectcasus zijn.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=Sh59NjbtXVU&feature=emb_logo

Oorsprong Expert Team

Het Erfgoed Expert Team is de opvolger van het Linie Expert Team dat in 2016 is gestart vanuit de provincie Utrecht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Sinds 2017 maakt ook de provincie Noord-Holland gebruik van het Expert Team. Gaandeweg is het Expert Team ook ingezet op andere erfgoederen en heet daarom nu Erfgoed Expert Team.

Meer informatie: https://www.werkplaats-waterlinies.nl/EET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *