Cultuurmarketing en NHTV organiseren leergang CRM voor cultuursector

Netwerkorganisatie Cultuurmarketing en de NHTV houden in 2015 de leergang Get Connected. De leergang is een meerdaagse opleiding die in het teken staat van het ontwikkelen van een Customer relationship management (CRM) plan. Het is de enige CRM opleiding die speciaal ontwikkeld is voor culturele organisaties zoals podiumkunsteninstellingen en musea.

boekenDe gehele cursus bestaat uit vijf besloten bijeenkomsten onder leiding van Pieter de Rooij, onderzoeker en docent marketing en CRM bij NHTV, en een afsluitende openbare bijeenkomst. De besloten bijeenkomsten zijn opgebouwd rondom vier leerlijnen. Pieter de Rooij schreef eerder een proefschrift over klantloyaliteit in de podiumkunsten. In de leergang wordt de kennis uit het proefschrift omgezet in praktische toepassingen.

Doelgroep
De leergang is geschikt voor alle segmenten (van podiumkunsten tot museaal) in de culturele sector en richt zich op marketing- en communicatiemanagers en medewerkers die werkzaam zijn in de culturele sector en zich bezig (gaan) houden met klantsegmentatie, CRM en/of data analyse.

Eigen CRM plan
De leergang duurt negen maanden en bestaat uit vijf bijeenkomsten over CRM in de cultuursector. De bijeenkomsten bestaan uit presentaties, workshops, theorie en praktijklessen onder leiding van Pieter de Rooij in samenwerking met externe experts. Na de leergang heeft iedere deelnemer voor de eigen organisatie een CRM plan ontwikkeld. Hiermee kan de organisatie een structurele verbetering doormaken op het gebied van klanttevredenheid en -rendement.

Gratis kick off bijeenkomst
Op 12 februari organiseert Cultuurmarketing een gratis toegankelijke kennisbijeenkomst over CRM in de cultuursector. De bijeenkomst is de kick off van de leergang Get Connected. Tijdens de middag geven Pieter de Rooij (docent van de leergang) en Vincent de Koning; CRM marketeer bij de Doelen Rotterdam, een presentatie over de basisprincipes van CRM. Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk via: www.cultuurmarketing.nl/event/gratis-kennisbijeenkomst-crm-in-de-cultuursector-get-connected

Meer informatie over de leergang en het programma: www.cultuurmarketing.nl

Eén reactie

  1. Geachte mevrouw, mijnheer,, Ik was direct enthousiast na het lezen van uw website betreffende cultuur marketing.

    ik ben werkzaam geweest bij een culturele instelling Jose Marti..en bij DNO. Mijn laatste werkzaamheden waren voor de film Michiel de Ruyter die eergisteren in premiereis gegaan in Amsterdam.

    Nu ben ik werkzaam op buurt boerderij Ons Genoegen.. Ik heb destijds contact gehad met Giep Haagoort over Kunst en Media management in de culturele sector. Opera en Dans Theater in Amsterdam.

    Ik zou o g v mijn afgerond Hbo diploma HRM management en mijn relevante werkervaring mee willen doen aan deze opleiding CRM in de Cultuursector.,

    Kunt u mij inschrijven voor de betreffende opleiding..

    Uw spoedige reactie zie ik met veel belangstelling tegemoet.

    Met vriendelijke dank

    Ebel van Brederode
    Kerkstraat 388e
    1017 JB Amsterdam C

    06 17695931
    06 18318012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *