Middelburg en Nijmegen hoog gewaardeerd op Booking.com

Booking.com reikt dit jaar wereldwijd maar liefst 1 miljoen Traveler Review Awards uit. Red.: “Het wordt nog lastig om niet in de prijzen te vallen.” In Nederland scoren de steden Middelburg en Nijmegen erg hoog en is het Bed and Breakfast segment van uitstekende kwaliteit.

Hoge waardering voor niet-hotel accommodaties

boomhuis Landal Miggelenberg

Voor het derde jaar op rij vallen vier van de vijf hoogst gewaardeerde accommodatietypes onder ‘alternatieve accommodaties’. Van alle awards die wereldwijd worden uitgereikt, gaat maar liefst driekwart (75%) naar appartementen, iglo’s, landhuizen en andere unieke plekken om te verblijven. Uit recent onderzoek van Booking.com onder 22.000 reizigers blijkt dat bijna twee vijfde (39%) van alle reizigers wereldwijd de voorkeur geeft aan een verblijf in een vakantiehuis of appartement, in plaats van een hotel.

Bed and Breakfasts zijn favoriet in Nederland

De spectaculaire groei van het aantal appartementen dat in de prijzen valt zet dit jaar door, het type accommodatie is wederom als favoriet bestempeld door reizigers: bijna 40% van alle accommodaties wereldwijd die in 2020 een award hebben ontvangen, valt in deze categorie. Onder Nederlandse accommodaties eindigt de categorie B&B’s bovenaan de lijst, deze telt maar liefst 2.554 winnaars. Hierop volgen appartementen (2.172 winnaars), hotels (1.691 winnaars), vakantiehuizen (1.245 winnaars) en chalets (263 winnaars).

Top vijf gastvrije bestemmingen in Nederland

Stadhuis Middelburg

Inzoomend op Nederland, scoorden sommige plekken uitzonderlijk goed als het aankomt op gastvrijheid. De top vijf meest gastvrije plaatsen in Nederland:

  1. Middelburg (78,74%)
  2. Nijmegen (73,21%)
  3. Maastricht (71,88%)
  4. Leeuwarden (71,64%)
  5. Delft (71,60%)

Bron en meer informatie: www.booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *