Drenthe populaire bestemming voor gezinnen

In totaal werden in 2012 in Nederland bijna 18,1 miljoen vakanties ondernomen in eigen land en werd bijna 2,9 miljard euro uitgegeven. Dit zijn stabiele cijfers voor de Nederlandse markt. De provincie Drenthe neemt een derde plaats in als het gaat om het totaal aantal toeristische overnachtingen. Dit blijkt uit de resultaten van het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) van NBTC-NIPO*.

Drenthe populaire bestemming voor gezinnen met kinderen
Ondanks de economische crisis zijn de toeristische cijfers goed. In het afgelopen jaar zijn er bijna 7,7 miljoen toeristische overnachtingen geboekt in Drenthe, dit is een lichte groei ten opzichte van 2011. In Drenthe wordt 11% van het totaal aantal toeristische overnachtingen geboekt en neemt daarmee een 3e plaats in na Gelderland en Limburg. Opvallend is dat Drenthe populair is voor gezinnen met kinderen. Ruim een kwart van de vakantiegangers in Drenthe is jonger dan 18 jaar. Met name gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 12 jaar komen graag naar Drenthe. Bij veel toeristen is een bezoek aan een natuurgebied of pretpark onderdeel van de vakantie. Ook zwemmen en wandelen zijn favoriete activiteiten in de vakantie. Een groot gedeelte van de vakantiegangers komt uit de provincie Zuid-Holland en Noord-Holland.

Hoge waardering
Vakanties in eigen land worden hoog gewaardeerd. Vakantiegangers geven gemiddeld een 8,2 voor hun vakantie in de provincie Drenthe. Door ondernemers en overheden wordt geïnvesteerd om deze waardering hoog te houden. Zo zijn in het afgelopen jaar diverse fietspaden opgeknapt, zijn er weer spraakmakende evenementen georganiseerd, is met camping eigenaren de succesvolle promotiecampagne Proefkamperen gelanceerd en nog veel meer.

* De CVO onderzoeksgegevens (meetjaar: oktober 2011 t/m september 2012) voor Drenthe zijn gezamenlijk aangekocht door Provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe.

Meer informatie: www.marketingdrenthe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *