Provincie Limburg en Toverland continueren proef met pendelbus

Attractiepark Toverland is deze zomervakantie extra goed bereikbaar per speciale pendelbus vanaf treinstation Horst-Sevenum. Het betreft een continuering van de proef die vorige zomer voor het eerst werd ingezet. Door middel van deze proef kan vastgesteld worden hoe groot de vervoersvraag richting Toverland is. De proef start op zaterdag 7 juli 2018, tegelijkertijd met de opening van de grootste uitbreiding in de geschiedenis van het attractiepark.

Zie ook: Ruim 30% Nederlanders bezit geen auto

In de weekenden en avonden is Toverland momenteel niet per bus bereikbaar vanaf het dichtstbijzijnde treinstation Horst-Sevenum. Vanaf zaterdag 7 juli 2018 komt hier verandering in. Tijdens de weekenden wordt dan een speciale pendelbus (lijn 179) ingezet en op doordeweekse dagen rijdt diezelfde bus in de avonduren ter aanvulling op de reguliere busdienst (lijn 79) richting Toverland.

“Aanstaande zaterdag openen we twee nieuwe themagebieden en verwachten we meer gasten dan ooit. Met deze speciale pendelbus wordt Toverland in de zomervakantie beter bereikbaar voor iedereen die met het openbaar vervoer wil komen”, zegt Carin van Berkel, Commercieel Directeur. “Bovendien past bereikbaarheid per openbaar vervoer binnen ons streven naar duurzaamheid en de groeiambitie van Toverland.” Provincie Limburg draagt samen met Toverland bij aan de totstandkoming van de pendeldienst. De speciale pendelbus wordt verzorgd door Arriva.

Dienstregeling
De pendelbus wordt ingezet van zaterdag 7 juli 2018 t/m zondag 26 augustus 2018. In deze periode is Toverland iedere dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. De dienstregeling van de pendelbus is aangepast op de openingstijden van het attractiepark. Tijdens de Midzomeravonden op zeven woensdagen in de zomervakantie is Toverland zelfs geopend tot 23.00 uur. Ook op die avonden blijft de pendelbus beschikbaar. De dienstregeling is terug te vinden in de reisplanners van Arriva en NS en via 9292.nl.

Kaartje kopen?
Iedereen die online via de website van Toverland een toegangsbewijs koopt, krijgt bij de bevestigingsmail een link naar een voordelig e-ticket voor de reis met de bus. Dit e-ticket betreft een gezinsretourticket voor 1 volwassene en 2 kinderen (t/m 11 jaar) en kost € 5,-. Een enkele reis vanaf station Horst-Sevenum kost met een OV-chipkaart € 2,08 en bij de buschauffeur kan de reiziger ook een daldagkaart kopen van €6,50 (retour, eveneens geldig voor 1 volwassene en 2 kinderen t/m 11 jaar). Via Spoordeelwinkel.nl is een interessante combinatiedeal te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *