Noord-Hollandse recreatiebedrijven helpen elkaar

Overdekte speelattractie De Holle Bolle Boom heeft het initiatief genomen om dagattracties en verblijfsrecreatieve bedrijven in Noord Holland te koppelen. Deze samenwerking is er op gericht om toeristen langer in het gebied houden, verblijfsrecreatie een extra inkomstenbron te bieden, en voor dagattracties een nieuw verkoopkanaal te ontwikkelen.

Samenwerkende recreatiebedrijven
De initiatiefnemer is Peter Vriend van speel- en waterplezier ‘De Holle Bolle Boom’ in Tuitjenhorn. Vriend: “We zijn niet van plan om weer een nieuwe consumentenportal voor promotie op te zetten. Die zijn er al genoeg. Dit wordt een gesloten systeem, waarvan de ondernemers profiteren. In tegenstelling tot websites als Groupon en andere tussenpersonen, willen we niet meegaan in de prijsdumping. De provisie die aangesloten deelnemers ontvangen voor de verkoop van een ticket zien we als marketinginspanning. De consument betaalt de normale toegangsprijs.”
Het initiatief start binnenkort en Peter Vriend bezoekt nog volop dagattractieparken e.d. om het plan uit te leggen. De techniek voor de onderlinge boekingen wordt gerealiseerd binnen het besloten platform van NHTicketprint.nl. Vriend: “We richten ons in beginsel op 5 professionele partners, bijvoorbeeld attracties, musea, dierentuinen met een spreiding over het werkgebied.”
Op de vraag of er nog geen samenwerking bestond tussen de bedrijven in Noord- Holland is Vriend duidelijk: “Nee, er is en was totaal geen samenwerking, gezamenlijke promotie o.i.d.”

Resellers
In het plan is ook een rol voor resellers. Dit zijn organisaties die er voor zorgen dat er boekingen worden gemaakt. Daar staat een ‘fee’ van 10% tegenover. In eerste instantie worden daarvoor VVV-kantoren, hotels, bungalowparken en campings benaderd. Dit zijn bedrijven die al over een balie beschikken om gasten te woord te staan, en met dit initiatief extra inkomsten kunnen genereren.

Recron/Telegraaf Tickets
Komt er een link tussen dit initiatief en het RECRON/Telegraaf om een ticketservice op te zetten? Vriend: “Het botst niet met elkaar. Dit initiatief werd tijdens de districtsvergadering van de RECRON in Noord-Holland gepresenteerd. Waar mogelijk zullen wij elkaar in de toekomst vinden. Wij gaan nu van start; de RECRON start pas in het seizoen 2013.”

Dagattracties en wederverkopers die willen aanhaken bij dit initiatief kunnen contact opnemen met Peter Vriend. Contactgegevens: info@nhticketprint.nl / tel. 0226 395898

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *