Maand van de Geschiedenis van start gegaan

Met meer dan 600 aangemelde activiteiten is de Maand van de Geschiedenis 2019 de grootste editie ooit en vanaf 1 oktober staat Nederland geheel in het teken van het verleden.

Openluchtmuseum Arnhem

Het thema Zij/Hij inspireerde honderden musea, bibliotheken, archieven en erfgoedinstellingen om in oktober vele uiteenlopende activiteiten door heel Nederland te organiseren. Van lezing tot debat, van performance tot rondleiding en van expositie tot wandeling: de Maand van de Geschiedenis biedt voor ieder wat wils.

Zij/Hij

De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. In tijden van #MeToo, de eerste vrouwelijke Europese Commissievoorzitter en de eerste moslima’s in het Amerikaanse Congres, blikt de Maand van de Geschiedenis terug onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’: hoe zijn sekseverschillen historisch gevormd? Waarom kennen we vooral de namen van mannen uit het verleden en niet die van vrouwen? Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen voor het eerst naar de stembus mochten, gaan we met het thema Zij/Hij op zoek naar nieuwe verhalen en invalshoeken.

Meer informatie: www.maandvandegeschiedenis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *