Ajax supporters welkom in De Kuip (in miniworld Rotterdam)

Miniworld Rotterdam gaat de Kuip nabouwen. Rondom de realisatie is een campagne opgezet waarbij supporters hun plek kunnen claimen op de tribune, voor een bedrag van € 5,-. En ja, er wordt ook een uittribune gerealiseerd, waarop supporters van andere clubs (zelfs Ajacieden) welkom zijn.

Kuip_maquette_003Op verzoek van de fans
“Eén van de meest gestelde vragen door onze bezoekers is: waar is de Kuip?”, aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam, “Na alle recente ophef over de Kuip, de protesten van miniatuurinwoners en herhaalde verzoeken van bezoekers staat het als een paal boven water : dit Rotterdamse icoon mag simpelweg niet langer ontbreken.” Miniworld Rotterdam heeft een uitgebreid plan ontwikkeld om het stadion in miniatuur te realiseren. De bouw gaat zeker 10 maanden kosten. We verwachten eind 2014 de Kuip in miniatuur te kunnen opleveren.

Crowdfunding
De maquettebouwers kunnen in totaal 12.000 miniatuur supporters kwijt in dit stadion. (in de echte kuip passen ruim 51.000 supporters.) Er zijn minimaal 5.000 supporters nodig om de bouw kostendekkend uit te voeren. Elke bijdrage die boven deze doelstelling wordt ontvangen, wordt besteed aan goede doelen. De organisatie is momenteel met meerdere goede doelen in gesprek!

Supporters gezocht
“Om dit mini-monsterproject te realiseren hebben wij de hulp van het publiek nodig”, legt Van Buren uit, “Een Kuip zonder supporters heeft geen sfeer, dat weet iedereen. Daarom starten we een crowdfunding project, waarbij je jezelf als supporter op de tribunes kan vereeuwigen. Er komt ook een uittribune. Supporters kunnen voor slechts €5,00 hun eigen poppetje zelf een plaatsje geven in de Kuip. Ze ontvangen tevens een plaatsbewijs wat hun aanwezigheid in de Kuip garandeert.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.miniworldrotterdam.com/kuip

 

Het is in korte tijd al voor de tweede keer dat sportclub Feyenoord, die zelf in lastig financieel vaarwater zit, (indirect) bijdraagt aan het succes van een Rotterdamse attractie. Eerder werd dierenpark Blijdorp geholpen met de Olli actie. (Speelgoed olifant Olli uit de Feyenoord reclame exclusief te koop in het dierenpark.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *