Smartphone steeds belangrijker tijdens kamperen

In aanloop naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11-15 oktober) zet de organisatie de trends in de markt op een rijtje. Kamperen is vooral: genieten in de natuur. De één doet dat lekker spartaans, met een gasbrandertje voor de tent en de ander drukt op een knop voor een vers espressootje in z’n caravan. Maar ook de smartphone wordt steeds belangrijker.

Van een campingtafeltje dat automatisch je smartphone oplaadt tot een lichtgewicht-caravan waarin ook de motorfiets mee kan op vakantie. En van een verwarmde kampeerstoel voor de koelere herfstavonden, tot een volautomatische satellietontvanger voor de tv: de contrasten zijn groot tijdens hét kampeer-event van Nederland. Stuk voor stuk maken ze kamperen nóg leuker en comfortabeler. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht vind je ze allemaal op het Innovatieplein.

Smartphone steeds belangrijker
Een sms’je of een appje sturen naar het thuisfront: we doen het massaal op vakantie. Maar wat dacht je van de verwarming in je camper of caravan een graadje hoger zetten? Of de airco een graadje lager: dat kan gewoon met de nieuwe generatie apps. Zo kun je ook meteen zien hoeveel er nog in de gasflessen van je caravan of camper zit. Gemak dient de mens en de digitalisering in de kampeer- en caravanbranche neemt steeds verder toe. Nieuw is bijvoorbeeld een app waarmee je onderweg kunt zien hoe het met de caravanbanden is gesteld en of de remlichten het eigenlijk nog wel doen – wel zo’n veilig gevoel.

Caravanfabrikanten op dieet
Ook de caravan- en camperfabrikanten zitten niet stil als het om innovaties gaat. Bij caravans speelt gewicht een grote rol, omdat lang niet iedereen meer in een grote middenklasse auto rijdt. Elke gram telt en bij de productie van de nieuwe generatie caravans worden naast afslankoperaties steeds hoogwaardiger kunststoffen en lijmtechnieken ingezet. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs presenteren verschillende merken hun superlichtgewicht modellen die met gemak achter de kleine auto’s passen. Behalve gewicht blinken de nieuwe modellen uit met comfortabele loungeseats, indirecte sfeerverlichting (ook buiten!) en slimme, ruimtebesparende oplossingen én indelingen.

Met moeite je caravan op z’n kampeerplek duwen: dat is al járen verleden tijd maar ook het horizontaal stellen van je camper is tegenwoordig een kwestie van een druk op de knop, waarna de steunpoten automatisch naar beneden zakken. En gaan de (zware!) e-bikes mee, achterop de camper? De nieuwe generatie fietsendragers hebben speciaal daarvoor een elektrisch lift. Sjouwen en tillen is op de camping? Dat is toch echt verleden tijd…

Beurs is uitverkocht
Alle campings staan bij elkaar in hal 12, die wordt ingericht in campingsferen. De ACSI staat met een centrale unit in het midden. De beursvloer is inmiddels uitverkocht. De voorbereiding op de Vakantiebeurs (9 – 14 januari) is inmiddels ook al in volle gang. Daar is voor Nederlandse campings en recreatiebedrijven nog volop standruimte te boeken in Outfreeca (outdoor en camping) en het Nederlandse paviljoen.

Meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *