Vakantieganger eet huisje op

Camping Geversduin introduceert komend seizoen 3 nieuwe Groentehuisjes. Dit zijn exclusieve verblijfsaccommodaties: huizen om op te eten. De gasten kunnen hun verblijf zien, ruiken, aanraken, oogsten en proeven.

Niet alleen de bodem; ook de wanden van het Groentehuis worden gebruikt om groente en kruiden te kweken. Bijna elke vierkante meter wordt benut, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis en technieken van de teeltmethoden. Vers van de wand en grond!

geversduin groentehuisje

Aan de binnenzijde zijn de huizen smaakvol groen ingericht en nodigt het de gasten uit aan de slag te gaan: om te zaaien, te planten, te oogsten en te koken. Er is tuingereedschap in allerlei soorten en maten voor het werk in de tuin. Ook kan er binnen en buiten gekookt worden. Wanneer de oogst binnen is kan er een mooi gerecht worden bereid en opgediend aan de eettafel die de centrale plek vormt van het Groentehuis. Eet smakelijk!

Groe(n)ten uit Geversduin
De Groentehuisjes zijn onderdeel van een groter project; Groe(n)ten uit Geversduin, waaraan diverse lokale en regionale organisaties en bedrijven deelnemen.

Scholieren van het Clusius College onderhouden zo samen met de medewerkers van de camping de Groentehuisjes en de moestuin, waarbij de opbrengst van de oogst verdeeld wordt onder de gasten die verblijven in de Groentehuisjes, campinggasten en de Voedselbank IJmond Noord.

De horeca op de camping gaat kruidenplantenbakken plaatsen op het terras waarbij campinggasten en bezoekers zelf hun kruiden kunnen plukken en proeven.

Compost, afkomstig uit de horeca en van de Groentehuisjes, gemaakt van onder andere kruiden en groenten, wordt gedurende het seizoen verwerkt in papier. Het PapierLab gaat hiervoor workshops organiseren waarbij gasten hun eigen papier maken.

En tot slot worden er voor de Voedselbank IJmond Noord diverse voedselinzamelingsacties gehouden. Zo kan de campinggast bij aankomst en vertrek een voedselbijdrage leveren. Ook is het mogelijk om in de herfstvakantie gratis te kamperen in ruil voor een middag hand- en spandiensten voor de voedselbank.

Groe(n)ten uit Geversduin wordt mogelijk gemaakt door: Clusius College Castricum, Kwekerij SAP, Vos Food, Aannemersbedrijf D.Teerenstra, Papiermakerij de Hoop, Voedselbank IJmond Noord en Kennemer Duincamping Geversduin.

Vanaf vrijdag 26 april is het mogelijk om in deze groene omgeving een vakantie tussen de groenten te vieren.

Meer informatie: www.kennemerduincampings.nl/nl/geversduin/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *