Twente profileert zich met fiets- en wandeltochten langs het water

Twente staat toeristisch niet bekend als waterrijk gebied. Toch blijkt het Twentse water een verrassende troef te zijn van het gebied. Tijdens Fiets en Wandelbeurs werd het eerst exemplaren van ‘Langs Twents Water’ gepresenteerd; een nieuw wandel- en fietsinitiatief dat tot stand is gekomen in samenwerking met het Waterschap Regge en Dinkel (WRD) en AbelLife. Het bestaat uit een routeboekje, inclusief AbelLife app met de dertien mooiste routes langs het water in Twente.

Den Haller bij Diepenheim (foto Abellife.nl)

“Een uitgave die ‘Twente. Landgoed van Nederland’ van de verrassende kant laat zien”, aldus Rien Lammertink van het Twents Bureau voor Toerisme. In een eerste reactie na de overhandiging noemde gedeputeerde Theo Rietkerk het initiatief “..een voorbeeld dat bij uitstek laat zien hoe je de beleving van de fiets- en wandelinfrastructuur kunt vergroten”. En Regio Twente bestuurder Hans van Agteren sloot daar op aan met de woorden:”Fietsen en wandelen ‘Langs Twents Water’ geeft Twente, ‘Het Landgoed van Nederland’ een nieuwe, extra dimensie”.

Navigeren en informeren
De app ‘Langs Twents Water’ bevat tien wandel en drie fietsroutes, waarvan zes routes gebruikmaken van het knooppuntennetwerk. AbelLife navigeert en informeert de toerist. Filmpjes, audiofragmenten, verhalen, historische foto’s en leuke wetenswaardigheden maken de beleving onderweg compleet. Daarnaast bevat het routeboekje informatie over water, waterbeheer en watermonumenten in Twente.

‘Langs Twents Water’ is binnenkort bij alle Twentse VVV’s te verkrijgen voor €14,95 (boekje met app). Ook wordt het in combinatie met één of twee overnachtingen als meerdaags arrangement aangeboden. De app is verder te downloaden op www.vvvtwente.nl. En natuurlijk is ‘Langs Twents Water’, behalve voor de dagrecreant en verblijfs-toerist, ook aantrekkelijk voor de eigen inwoners van Twente. Een leuke manier om de streek eens op een andere manier te beleven en met het werk van het Water-schap Regge en Dinkel kennis te maken.

Over de paden van het Waterschap
Waterschap Regge en Dinkel zorgt er voor, dat er in het Twentse landschap niet teveel, maar ook niet te weinig water is. Dat doet ze onder meer door het goed inrichten en beheren van de kanalen, beken en sloten die door het karakteristieke gebied slingeren. De onderhoudspaden die daarvoor aan weerszijden van veel beken en sloten zijn aangelegd stelt het waterschap, waar mogelijk, open voor fietsers en wandelaars. Het nieuwe wandel- en fietsrouteboekje ‘Langs Twents Water’ voert zoveel als mogelijk langs water dat bij het waterschap in beheer is. Het is daarmee een waardige opvolger van het Reggepad & Dinkelpad, dat in 2011 tot ‘Wandelroute van het jaar’ is bekroond.

Meer informatie: www.twentejezelf.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *