De gast als ober, barman en kok in nieuw restaurantconcept

Op donderdag 5 november opent sterrenkok en food creative Edwin Sander in Amsterdam de deuren van zijn innovatieve concept Foodsy. In het innovatieve restaurant Foodsy mag je als gast werkelijk alles zelf doen. Het nieuwe horeca initiatief zal het eerste restaurant zijn volledig zonder personeel.

Topkok Sander werkte eerder in de keukens van sterrestaurants als NOMA, ARZAK en Ciel Bleu. Als food creative wil Edwin echter niet vastzitten aan heersende conventies, maar juist culinaire beweging creëren. Met Foodsy introduceert hij nu een absolute game changer in de restaurantwereld.

Knelpunt personeel
In de afgelopen jaren heeft Sander meerdere restaurants opgezet, maar een van de grootste bottlenecks daarbij vormde het inhuren van goed personeel geeft hij aan. ‘In mijn ervaring met horecaconcepten was personeel altijd het grootste struikelblok. Je bent veel tijd en geld kwijt aan trainen, opleiden en goede afspraken maken. Bovendien is dingen zelf doen tegenwoordig heel normaal. We kweken onze eigen groenten, brouwen ons eigen bier en ook in de keuken worden we steeds handiger. Daarom denk ik dat de tijd er rijp voor is. In Foodsy is de gast kok, ober, barman of -vrouw en ja, ook afwasser.’ zegt Sander over zijn revolutionaire restaurant.

foodzyZelf ober barman en kok
Reserveren is in Foodsy niet mogelijk, want het restaurant is niet telefonisch bereikbaar. Het concept moet zelfstandig kunnen draaien vindt hij. ‘In de zaak zijn er duidelijke instructies, hoe ze bier moeten tappen, koffie zetten en de gerechten bereiden. En via een stickersysteem kun je alle ingrediënten vinden. Heel laagdrempelig dus, waardoor je ook met weinig kookervaring heel gemakkelijk je eigen meester-gerecht kunt bereiden.’

Betalen
Foodsy is een cash free restaurant en werkt met een betalingssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een iPad app gekoppeld aan een pinautomaat. Op de website zal binnenkort het menu worden onthuld.

Op donderdag 5 november opent Foodsy haar deuren in de pop-up locatie Ensuite van Razmataz aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam. Foodsy is geopend van 19.00 – 23.00 uur.

Meer informatie: www.foodsy.amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *