Meer dan 1 miljoen kinderen spelen bij Staatsbosbeheer

In 2013 vonden meer dan een 1.000.000 kinderen hun weg naar buiten in speelbossen, buitencentra, in jeugdprogramma’s en op excursies van Staatsbosbeheer. Sinds 2008 tellen boswachters niet alleen planten en dieren, maar ook kinderen. Daarbij tellen ze kinderen in georganiseerde activiteiten of op drukbezochte plekken. En 2013 was een topjaar, voor het eerst ging de teller door de miljoen.

Wip uit natuurlijke materialen bij bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug (120.000 bezoekers in2013)
Wip uit natuurlijke materialen bij bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug (120.000 bezoekers in 2013)

Maar niet alleen aan de vraagkant is er sprake van groei. Staatsbosbeheer opent dit jaar vier grote nieuwe speellocaties.

Natuurspeelbos Axel werd eind april geopend en is tot stand gekomen door een initiatief van 14 moeders die zich ook inzetten om een deel van de financiering te realiseren. Er werd o.a. een fietscrossbaan, een kabelbaan en een klimtoestel gerealiseerd.

Klimbos Westenschouwen werd eind april geopend. Het is een initiatief van buitensportbedrijf De Zeeuwse Gasten en dat past in de ambitie van Staatsbosbeheer om in de uitvoering samen te werken met bedrijveb. Naast een oefenparcours zijn er vier klimroutes uitgezet. Het project is een doorslaand succes; in de meivakantie was het park elke dag volgeboekt.

Zondag 29 juni vond de officiële opening plaats van het Cool Nature Speelbos in park Lingezegen. Het speelbos met een grootte van 4 hectare bij Arnhem is op een bijzondere manier tot stand gekomen: kinderen van de Arnhemse basisschool de Arabesk hebben het speelbos mede-ontworpen.

Speelbos Brakkenbos nabij Breda wordt in juli 2014 geopend. In overleg met bewoners uit de naastliggende wijk wordt o.a. een natuurlijke stormbaan gerealiseerd. Het wordt meer een speelterrein dan een speeltuin, want er is geen sprake van officiële speeltoestellen.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *