Hellendoorn opent nieuwe waterattractie

Burgemeester Raven van Hellendoorn heeft afgelopen vrijdagmiddag in Avonturenpark Hellendoorn het allereerste outdoor slidepark van Nederland, Aquaventura, geopend. Onder grote belangstelling en veel spectaculair zomers vermaak werden de elf verschillende glijbanen op feestelijke wijze geopend. Aquaventura slidepark is tot en met september geopend en bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn kunnen een combiticket kopen, waarmee ze zowel van alle attracties in het park kunnen genieten, als van het wildwateravontuur.

hellendoorn slideparkAQUAVENTURA
Het gloednieuwe outdoor slidepark bestaat uit elf verschillende waterglijbanen; ieder met een eigen zomerse kleur, lengte, snelheid en … adrenalinekick! Voor de jongsten is er een waterspeeltuin, voor snelheidsduivels is er de Wacky Wave: een U-vormige glijbaan, die een topsnelheid van 44 km per uur bereikt. Xtreme is met een lengte van maar liefst 140 meter de langste glijbaan in het park en bestaat uit een rafting slide en blackhole. De glijbanen zijn allen verschillend van opzet: van sommige banen glijd je met een band naar beneden en op andere glijd je met je lichaam. Aquaventura is in totaal maar liefst 5.000m2 groot!

Hoewel het weer vandaag misschien niet helemaal zomers aandeed, zorgden de Caribische dansers, opzwepende muziek en de kleurrijke omgeving ervoor dat de temperatuur tijdens de feestelijke opening plaatselijk tropisch aanvoelde. De aanwezigen waren zonder uitzondering enthousiast over het outdoor waterglijbanenpark. Aquaventura slidepark is geopend tot en met september en daarop volgende jaren in de maanden juni tot en met september. Het park is alleen te bezoeken in combinatie met een kaartje voor Avonturenpark Hellendoorn.

Lees meer over de achtergronden en realisatie in een eerder artikel op deze website

meer informatie: www.avonturenpark.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *