Dit jaar 18 buurtcampings in Nederlandse parken

Deze zomer worden maar liefst 18 parken in Nederland omgetoverd tot Buurtcamping. In een tijd waarin veel wordt gesproken over de kloven in onze samenleving, biedt De Buurtcamping een eenvoudige oplossing: alle mensen die de buurt rijk is ontmoeten elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Je groet elkaar, helpt elkaar en leert zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen. En dit jaar kamperen buren niet alleen in de grote steden, want ook bewoners van plaatsen als Haulerwijk, Nieuwegein en Kampen maken hun eigen Buurtcamping.

Onvergetelijke ontmoetingen
De Buurtcamping zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Zo vonden er in 2016 per persoon gemiddeld 13 nieuwe ontmoetingen plaats en zag 83% van de kampeerders elkaar daarna nog in de buurt. De hipster raakt tijdens het kampvuur voor het eerst in gesprek met de bijstandsmoeder uit de straat en de opa die nog nooit eerder kampeerde speelt een potje yahtzee met kinderen uit de buurt.

Een kampeerplek voor elke buur
Éénderde van de kampeerplekken is voor betalende buren, éénderde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen en éénderde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, zij kamperen met een fikse korting. Bij de reservering kunnen betalende campinggasten bijdragen aan de kampeerspullen of de kampeerplek van mensen met een minimum inkomen.

Op www.debuurtcamping.nl vind je een overzicht van alle Buurtcampings en kun je je kampeerplek reserveren. In de meeste plaatsen vindt De Buurtcamping plaats in het eerste weekend van de schoolvakantie van de betreffende regio.

Samen maken we De Buurtcamping
In 2013 begon stichting De Buurtcamping met 1 camping en is inmiddels uitgegroeid tot 18 campings door heel Nederland. De Buurtcamping groeit door en wil binnen een aantal jaar heel Nederland elkaar laten ontmoeten tijdens een ontspannen vakantie in eigen park.

De Buurtcamping wordt georganiseerd door buurtbewoners en -organisaties, met de bijzondere steun van lokale bedrijven, gemeenten, Stichting Doen, het Oranje Fonds en Dioraphte. Vanaf dit jaar werkt het landelijk bedrijfsleven ook mee aan de droom van stichting De Buurtcamping. Telfort steunt De Buurtcamping omdat het telecombedrijf voor iedereen genieten bereikbaar wil maken; juist ook voor buurtbewoners die om financiële redenen niet op vakantie kunnen.

Meer informatie: www.debuurtcamping.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *