Week van de Teek: 3 tot en met 7 april

Van 3 tot en met 7 april treden 20 organisaties tijdens de Week van de teek met dezelfde boodschap naar buiten. Tijdens de jaarlijkse campagneweek geven zij voorlichting over het voorkomen van tekenbeten en ziektes die teken kunnen overdragen zoals de ziekte van Lyme.

De website www.weekvandeteek.nl staat boordevol informatie over teken en richt zich op iedereen die tijdens werk of vrije tijd met teken in aanraking kan komen.

Wat zijn teken en waar bevinden ze zich?
Wie graag recreëert in een groene omgeving zoals bos, duin, park of tuin, maar vooral wie professioneel in het groen werkt kan er niet om heen: er bestaat een grote kans op een tekenbeet. Door een tekenbeet kunt u de ziekte van Lyme oplopen. Om die reden moet u zich, na een bezoek aan het groen, regelmatig op tekenbeten controleren. Heeft een teek u gebeten? Dan is het belangrijk om de teek snel te verwijderen en gedurende drie maanden te letten op de eerste symptomen van de ziekte van Lyme.

Teken zijn erg kleine platte spinachtige diertjes. Ze zijn vooral te vinden in bossen en duinen en soms ook in parken en tuinen. Teken zitten vooral in “het groen” op plekken waar de bodem bedekt is met hoog gras en een laag verterende bladeren of mos. Vanuit deze plekken stappen ze over op passerende dieren of mensen. U kunt ze vinden op plekken met bomen, struiken en (wilde) dieren zoals muizen, vogels en reeën in de buurt. Teken vallen niet vanuit een boom op mensen.

Meer informatie: www.weekvandeteek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *