Zwembad omgebouwd tot speelparadijs

Het voormalige zwembad van Zwevegem (België) onderging een unieke metamorfose en werd omgetoverd tot een nieuwe sporthal én Speel. (lees speelpunt), een avontuurlijke indoor speelbeleving voor kinderen tot en met 12.

Op 22 december wordt Speel. officieel geopend. het splinternieuwe speelconcept omvat 16 spannende activiteiten verspreid over meer dan 2.000 m².

Van zwembad naar Speel.
In 2015 ging Zwevegem een samenwerking aan met S&R Group om een nieuw LAGO-zwembad met fitness te bouwen. Het oude gemeentelijk zwembad dat dateert uit 1977 zou zijn deuren sluiten. Zo groeide het idee om het pand een nieuwe originele bestemming te geven. S&R Group ging de uitdaging aan en besloot om een uniek indoor speelproject op te starten. Het voormalig gemeentelijk zwembad kreeg een heuse make-over zonder de authenticiteit van het gebouw aan te tasten. Baantjes trekken kan er niet meer maar de bezoekers van het oude zwembad zullen ongetwijfeld nog enkele herkenbare elementen terugvinden in het interieur. Wand- en vloertegels verraden nog steeds de vorige bestemming van het gebouw. En ook het verhaal van de mascotte en de raadselkamer zijn ontwikkeld met een knipoog naar het oude zwembad.

Leefwereld van Lemmie
Het oude zwembad werd omgetoverd tot een unieke belevingswereld waar jonge ontdekkingsreizigers van 0 t.e.m. 12 jaar samen op avontuur kunnen gaan met Lemmie. Hij is een vrolijke ringstaartmaki en reisde samen met zijn vrienden uit de jungle naar het oude zwembad. Hier aangekomen ontdekken ze dat het zwembad leeg is en het gebouw helemaal overwoekerd is door de jungle. Dit zou wel eens een ideale woonplaats kunnen zijn voor de ringstaartmaki en zijn vrienden. Ze beslissen om de handen in elkaar te slaan en het zwembad om te bouwen tot een spannende speelwereld waar ze heel veel kinderen kunnen uitnodigen om te spelen en te feesten.

écht spelen in Speel.
In een maatschappij van GSM-apps en computerspelletjes zijn we vergeten wat écht spelen is.
Kinderen zitten uren aan het scherm gekluisterd. Speel. wil kinderen motiveren om terug écht te gaan spelen. Kinderen van 0 t.e.m. 12 jaar kunnen er samen met hun vrienden eindeloos ravotten in de verschillende avonturen. In bepaalde activiteiten kunnen ouders zelfs actief mee spelen. Begeleiders vanaf 16 jaar hebben gratis toegang. Kinderen tot en met 15 jaar betalen € 9,90 voor een ticket. En omdat een uitstap naar Speel. een familiegebeuren, is werd er ook een familiepas (5+1 bezoek gratis) gelanceerd.

Geen gewone indoor speeltuin
Speel. is veel méér dan een traditionele binnenspeeltuin. Het nieuwe speelconcept is innovatief en ook het karakter van de inrichting is authentiek. De attracties zijn geselecteerd op basis van originaliteit en onderscheiden zich van de standaard speeltoestellen in een gewone binnenspeeltuin. Heel wat activiteiten zijn ook toegankelijk voor oudere kinderen. Grote broer en zus kunnen mee spelen.
In Speel. gaan avonturiers op ontdekkingstocht en overwinnen ze 7 verschillende klimmuren met 10 klimlijnen en verschillende moeilijkheidsgraden. Op de schaatspiste worden er sierlijke pirouettes gedraaid en in de disco tonen breakdancers hun coolste danspasjes. Vrienden dagen elkaar uit in het laserlabyrinth en detectives gaan op zoek naar het geheim van Lemmie in de raadselkamer.

Uniek in Speel. is de uitgebreide verzameling van vrolijke PLAYMOBIL®-figuren. Met hun lachende gezichtjes stimuleren ze de fantasie van elk kind. Elegante prinsessen beleven er een magische dag en piraten gaan op schattenjacht. De allerkleinsten ervaren gekke speelkriebels in de kleurrijke Mini Jungle of luisteren naar de wonderlijke verhaaltjes van Lemmie in de magische boomhut.

Ook foodservice is van belang
Terwijl kinderen van het éne in het andere avontuur tuimelen, kunnen ouders genieten van spaghetti, pannenkoeken of een drankje. Eén keer per maand wordt er ‘Stuutjes en Speel.’ georganiseerd. Je geniet niet alleen van een gezellig ontbijt maar je kan bovendien al een uurtje vóór openingstijd op avontuur gaan in de unieke speelwereld.
Speel. biedt ook bijzondere arrangementen voor een verjaardagsfeestje. Op de website kiest de jarige zijn favoriete gerecht en je kan er ook meteen leuke uitnodigingen downloaden.
Bedrijven kunnen de ruimte afhuren met catering voor B2B-evenementen.

Meer informatie:
www.speelpunt.be/nl/
https://sr-group.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *