Zooparc Overloon investeert in groei

ZooParc Overloon werd in februari 2015 overgenomen door Libema. Sinds de overname telde de dierentuin 100.000 bezoekers. Dat moeten er op termijn 200.000 worden. Om dat te bereiken wordt de dierentuin de komende jaren uitgebreid met nieuwe dierensoorten en verblijven.

Vestigingsmanager Martin van Hees geeft en toelichting op de groeidoelstelling: “We zijn keihard bezig om het park op vele fronten aantrekkelijker te maken. Dat doen we door nieuwe dieren te presenteren en nieuwe verblijven te bouwen. Met nieuwe bewoners als Siberische tijgers, leeuwen en franjeapen gaan we in 2016 zeker al meer bezoekers trekken. Het publiek reageert erg enthousiast op alle veranderingen. Dat motiveert ons om op de ingeslagen weg door te gaan.” In totaal investeert ZooParc Overloon in 2016 bijna 500.000 euro in het park. Er worden niet alleen nieuwe verblijven van betaald; ook de laatste stukjes achterstallig onderhoud worden aangepakt.

zooparc leeuwen2Siberische tijgers, leeuwen en franjeapen
In dat kader komen bezoekers van ZooParc Overloon al in het voorjaar oog in oog te staan met twee Siberische tijgers. De Overloonse dierentuin is ook druk bezig met de voorbereidingen van de bouw van een spiksplinternieuw verblijf voor vijf leeuwen die nog voor de zomervakantie zullen arriveren. Daarnaast komen er deze zomer franjeapen naar ZooParc Overloon. Ook voor hen wordt een nieuw onderkomen gebouwd. Dit betreft een verblijf waar bezoekers tussen deze even grappige als mooie apen kunnen doorlopen. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van activiteiten die de parkbeleving bij bezoekers nog verder zullen vergroten.

Meer informatie:
www.zooparcoverloon.nl
Zie ook artikel: Eerste investeringsronde voor ZooParc Overloon (maart 2015)
Of bekijk: Update bezoekcijfers Nederlandse dierentuinen in 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *