Zo Texels wint VVV Rob de Bes Award

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Utrechtse Spoorwegmuseum heeft ‘Zo Texels’ de VVV Rob de Besaward gewonnen. De jury noemde vooral het authentieke karakter doorslaggevend voor de prijs. Daar was Wouter de Waal van de VVV Texel het helemaal mee eens; “Ons aanbod is eigenlijk een voortzetting van het initiatief ‘slow food’ maar dan op Toeristisch gebied.”

Vele bijzondere vernieuwingen
Volgens de jury waren er deze dag meerdere winnaars, want het niveau van de inzendingen was bijzonder hoog. De vakjury was unaniem in haar oordeel over de winnaar. Rob de Bes:  “Een verrassend initiatief dat ondernemers stimuleert om zich gezamenlijk te profileren en dat zich bovendien goed laat navolgen door ondernemers op andere plaatsen”, aldus het juryrapport. De winnaar van de VVV Rob de Bes Award 2011 bewijst door slim gebruik te maken van de eigen kwaliteiten en de Texelse kernwaarden de bezoeker te kunnen raken met een authentieke en verrassende gastvrijheidservaring.

Creativiteit en ondernemerschap
Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland liet na afloop weten: “We zijn als gezamenlijke VVV sector trots op het grote aantal en de hoge kwaliteit van de inzendingen van dit jaar. Dit laat zien dat er in de gastvrijheidseconomie heel veel creativiteit en ondernemerschap aanwezig is. Niet voor niets heeft staatssecretaris Henk Bleker van het Ministerie van EL&I een kwalitatief hoogwaardige gastvrijheidseconomie een belangrijke randvoorwaarde voor het welslagen van het economische Topsectorenbeleid genoemd. Daarmee is de gastvrijheidseconomie één van de belangrijkste pijlers onder de economie van de toekomst.”

De andere genomineerden voor de Award waren: horecaconcept #Twiner’, instituut Beeld en Geluid, Izkaya Touch Table Restaurant & Bar en het Dordrechts Museum.

Aan het eind van het filmpje een toelichting door Wouter de Waal (VVV Texel)

Meer informatie: www.vvvrobdebesaward.nl

2 reacties

  1. Gefelicteerd Texel. Wat een briljant idee. Dit zou je in heel veel ‘gemeentschappen’ kunnen doen. Een kijkje ‘in andermands business’ is altijd intresant.
    In Gouda zou ik dat ook wel zien lukken…Alleen trekken ‘ambachten’ het niet – maar een arrangement naar eigen smaak samenstellen van ‘buitengewoon interesante gewone mensen’ is gewoon SLIM!

  2. Vanuit Slow Food Texel kunnen we alleen maar heel blij zijn met de prijs. Het bewijst dat eerlijk en puur ook opgaat in Toerisme. We hebben hier authentieke mensen die onvergetelijke vakantie belevingen bieden. In natuur, smaak, cultuur. De gemeenschappelijke inzet van de diverse organisaties en deelnemers maakt het project eveneens uniek. Zo houden we Texel uniek, zo blijft Texel Zo Texels.
    Annette van Ruitenburg, voorzitter Slowfood Texel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *