Winnaars Toerisme Vlaanderen Awards 2014 bekend

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting van Toerisme Vlaanderen zijn de winnaars van de Toerisme Vlaanderen Awards 2014 bekend gemaakt. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan verdienstelijke toeristische producten, projecten en personen, opgesplitst in 7 categorieën.

Backstay Hostel Gent
Backstay Hostel Gent

De winnaars van 2014 laten zien dat er heel wat creativiteit en professionaliteit zit in de toeristische sector in Vlaanderen en Brussel.  De 7 uiteindelijke winnaars zijn elk binnen hun domein sterke ambassadeurs van de toeristische bestemming:

Beste Innovatief Toeristisch Product 2014: Backstay Hostel
Backstay Hostel is een nieuw toeristisch verblijf in het centrum van Gent. Het logies is ondergebracht in het voormalige redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’ en daarmee meteen een goed voorbeeld van geslaagde toeristische herbestemming. De aanpak van Backstay Hostel is verfrissend en vernieuwend. De uitbaters zijn volop bezig met de digitale strategie. Ze mikken op buitenlandse bezoekers en kregen al heel wat internationale persaandacht.

leoenkaty
Leo en Katy van der Schaft – Stroobants, Botel Ophoven

Beste Maatschappelijk Verantwoorde Toeristische Ondernemer 2014: Botel Ophoven
Botel Ophoven is een omgebouwd vrachtschip met vaste ligplaats in Belgisch Limburg. Het logies biedt meerdere zalen, gasthutten, een keuken, een privé-vergaderruimte, een rolstoeltoegankelijk ponton en een wellness-ruimte. De uitbaters organiseren ook vaartochten met elektrische sloepen, teambuildings en kookworkshops. Ze hebben duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen volledig geïntegreerd in elk aspect van hun onderneming.

Beste Toeristische Ambassadeur 2014: Tanguy Ottomer
Tanguy Ottomer werd in 2013 door CNN uitgeroepen tot één van de zeven beste toeristische gidsen ter wereld. Tanguy werkt gepersonaliseerde stadsroutes door Antwerpen uit op basis van de voorkeuren, interesses en voorkennis van de klant. Op die manier maakt hij van zijn rondleidingen een echte belevenis voor de toeristen. Daarnaast schrijft hij ook boeken en geeft hij stijladvies en lezingen.

Campagne ‘No design to waste’ van Design Museum Gent

 

Beste Toeristische Marketingcampagne 2014: No design to waste (Design Museum Gent)
De expositie ‘Out to Sea? The plastic garbage project’ van het Design Museum Gent kaartte een maatschappelijk en duurzaam thema aan, namelijk de vervuiling van onze oceanen. Voor de publiekscampagne zette het museum in op een online aanpak en een beredeneerde mediamix. De internationaal herkenbare slogan kwam ook terug in het Gentse straatbeeld en in de museumshop, waar bezoekers duurzame t-shirts konden kopen.

Vlaanderen Vakantieland
Vlaanderen Vakantieland

Beste Binnenlandse Toeristische Reportage 2014: Ook getest op weekend (Vlaanderen Vakantieland)
De reportages van Vlaanderen Vakantieland worden bekeken door jong en oud in Vlaanderen en ook Nederland. Het programma is dan ook uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen het televisielandschap. De reportagereeks ‘Ook getest op weekend’ inspireert de kijkers om er op uit te trekken en brengt bewust verschillende doelgroepen in beeld. Bovendien is er aandacht voor de toegankelijkheid van de bestemming.

Best International Press Coverage 2014: Liudmila Nikitina en Ekaterina Demina (Jamie)
Liudmila en Ekaterina werken voor het culinaire magazine ‘Jamie’, de Russische versie van het magazine van de bekende chef Jamie Oliver. Het magazine heeft in Rusland een oplage van 100.000 exemplaren. Ze schreven een fel gesmaakt artikel over Antwerpen met aandacht voor al zijn culinaire geneugtes, street food, jonge chefs en de traditioneel Vlaamse keuken.
Maak kennis met Liudmila en Ekaterina.

Beste Vakantiemaker: Nicole Vande Putte 2014
Nicole Vande Putte mocht uit handen van Vlaams minister van Toerisme, Ben Weyts, de belangrijkste award van de avond in ontvangst nemen, de lifetime achievement award. Nicole Vande Putte is al meer dan 40 jaar de drijvende kracht achter de vzw Sogeha. Sogeha organiseert vakantiekampen voor kansarme kinderen en jongeren in en rond Gent. Sociaal toeristische initiatieven als deze zijn bijzonder belangrijk want ze betekenen voor jongeren vaak hun eerste vakantie-ervaring en ook een eerste kennismaking met toerisme.
Maak kennis met Nicole Vande Putte.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *