WiFi op vakantieparken steeds vaker voorzien van snelheidslimiet

In ruim 70% van de accommodaties op Nederlandse vakantieparken kunnen gasten gebruik maken van gratis WiFi. De snelheid van deze WiFi wordt echter steeds vaker beperkt, om te voorkomen dat alle vakantiegangers tegelijkertijd gaan streamen. Dit blijkt uit analyse van BungalowparkOverzicht.nl, dat het WiFi-aanbod op ruim 300 Nederlandse vakantieparken onderzocht.

Gratis WiFi in 7 op 10 accommodaties
In 71% van de (basis)accommodaties op Nederlandse vakantieparken is er een gratis WiFi-verbinding beschikbaar, al is dit in sommige gevallen beperkt tot slechts één toestel per stacaravan, huisje of bungalow.

Verder kan er op 25% van de vakantieparken enkel tegen betaling gebruik worden gemaakt van de WiFi-faciliteiten, waarbij de kosten uiteen lopen van 3 tot 12,50 euro per apparaat per dag.
Op iets meer dan 4% van de vakantieparken kan er in de accommodaties (al dan niet bewust) geen gebruik worden gemaakt van draadloos internet.

Kwart WiFi-netwerken heeft snelheidslimiet
Ongeveer een kwart van de gratis WiFi-verbindingen op vakantieparken is gelimiteerd tot een maximale snelheid, vaak 0,5 of 1 Mb/s. Dat is voldoende voor email of Facebook, maar hiermee wordt het kijken van series of films via Netflix, Ziggo Go of andere streamingsdiensten beperkt.

Om toch aan de streaming-wens van de Nederlandse vakantieganger te kunnen voldoen, wordt op diverse parken snellere WiFi tegen betaling aangeboden. Voor wie wil genieten van een film of van zijn favoriete serie biedt onder meer Center Parcs ‘Streaming WiFi’ aan, á 15 euro per dag, of 40 euro per week.

Meer informatie: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/wifi-vakantieparken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *