Wereld Toerisme Event in Nederland in het teken van duurzame bestemmingen

De datum van 27 september is internationaal aangewezen als Wereld Toerisme Dag. In Nederland wordt op deze dag een grote conferentie gehouden in Nijmegen. Daar staat een duurzame toekomst voor recreatie en toerisme centraal.

Thema: creëren van betere bestemmingen
Het is voor iedereen belangrijk dat er oog is voor duurzame ontwikkeling. Alleen zo blijven bestemmingen ook in de toekomst aantrekkelijk om te bezoeken en in te leven. Zonder behoud van natuur, cultuur en gastvrije inwoners, is er geen toekomst voor toerisme op een bestemming. Zowel ver weg als dichtbij.
Keynotespreker Brian T. Mullis is lid van de Travel & Tourism Group van het World Economic Forum, een groep topdenkers op het gebied van innovatie, future global systems en duurzaamheid. Hij legt uit wat de rollen van de verschillende stakeholders zijn in het verduurzamen van bestemmingen.

Voor wie bestemd?
Het Wereld Toerisme Event is voor iedereen die direct of zijdelings betrokken is bij de verduurzaming van het toerisme of daarin concrete stappen wil maken: touroperators, toeristische ondernemers (van hotels tot musea en horeca tot attractieparken) overheden, toeristische marketingorganisaties en consultants.

De ANVR, VVKR, Recron en het MVO Netwerk Toerisme werken dit jaar samen aan de organisatie van dit event met Green Destinations, dé internationale organisatie en het leidende kennisplatform op het gebied van duurzaam toerisme.

Meer informatie: www.wereldtoerismedag.nl

Internationale World Tourism Day
De internationale World Tourism Day, onder auspiciën van de UNWTO heeft een ander thema: ‘Tourism and the digital transformation‘ en heeft Hongarije aangewezen als gastland voor de centrale activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *