Week van de Toegankelijkheid dit jaar in het teken van Vrije Tijd

Vrije tijd moet iedereen naar eigen keuze kunnen doorbrengen. Bijvoorbeeld naar een pretpark, concert, expositie of sportevenement. Eropuit gaan, muziek maken of zomaar wat luieren aan de waterkant. Toegankelijk, zonder belemmeringen. Met het motto ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’ vraagt de Week van de Toegankelijkheid 2018 aandacht voor toegankelijk recreëren. De Week is dit jaar van 1 t/m 6 oktober.

Op pad met de Speeltuinbende (samen spelen voor iedereen). @ Hof van Eckberge

Veel mensen met een beperking lopen nog te vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen. Met de Week van de Toegankelijkheid wordt Nederland uitgedaagd om met verbeteringen te komen! In de leefomgeving, maar zeker ook op recreatiebedrijven.

Zelf aan de slag?
Laat het de organisatie weten als u plannen heeft of wilt maken om in aanloop naar De Week in oktober te werken aan toegankelijker recreëren. Het zijn vooral de plaatselijke activiteiten door uw organisatie en in uw gemeente die het verschil kunnen maken!
Ook als u al goede voorbeelden heeft, vragen de organisatie om die bij de Week van de Toegankelijkheid aan te melden. Deze voorbeelden zijn belangrijk omdat daarmee aan anderen kunnen leren wat er allemaal mogelijk is voor toegankelijke vrije tijd.

Samenwerken
De Week van de Toegankelijkheid brengt graag mensen met elkaar in contact om samen aan de slag te gaan. Voor toegankelijker recreëren is het belangrijk om samen te werken, ook met organisaties en bedrijven die actief in de vrijetijds-branche. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld: de VVV’s, musea, ANVR, natuurorganisaties of de vereniging van poppodia en festivals. De organisatie van de Week kan daarvoor contacten leggen. Ook is er kennis en materiaal beschikbaar om activiteiten voor of tijdens de Week te organiseren.

Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *