Wat kun jij missen?

We leven in overvloed, maar hoe meer we bezitten, hoe meer zorgen we erbij krijgen!Het is heerlijk om het met minder te doen, al was het maar voor even.Ik vroeg me af waar ik graag vanaf wilde, wat ik niet meer wil hebben?

vuilnisbakIk heb nu misschien wel tien paar schoenen, terwijl ik er maandelijks misschien maar drie paar gebruik. Beetje vreemd dat ik die zeven paar andere blijf bewaren. Zo is dat ook met mijn kleding, maar ook met de voorraadkast. En het meest genante is wel, dat ik vaak niet eens meer weet wat ik heb, of waar ik het heb opgeborgen?

Al deze spullen nemen ruimte en tijd van me in. En eigenlijk lijkt het me nu zo ongelofelijk idioot! Wat doen we ons allemaal aan? Dit jaar hebben we de kerst helemaal niet uitgebreid gevierd. Wel wat extra lekker gekookt, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Het hoefde allemaal even niet zo, we hoefde nu even niet dat geweldige, spannende menu te maken dat we nog nooit eerder hebben gemaakt. Niemand verwachte een heerlijk eten en juist daarom was het allemaal heel rustig en verrassend lekker.
Waarom willen we steeds maar met onze, veel te veel, spullen erkenning krijgen? Zijn we dan vergeten waar het in het leven echt om draaid?
Het is de tijd van de nieuwe voornemens, ik neem me voor bewust meer te willen missen.
Wat zou jij juist willen missen?

Wees welkom, De Polletjes, Watersportcamping Heeg
http://www.facebook.com/campingheeg

2 reacties

    1. Debbie, heel goed, het ging er mij maar om, dat ik zelf wat bewuster werd van het almaar meer dingen willen hebben. Heb ik het wel echt nodig, of erger nog, ga ik het gebruiken? Nutteloos inkopen is pas echt zonde!
      En als jij blij bent met twintig paar schoenen en er regelmatig van geniet, dan is het toch goed?
      Bedankt voor je reactie, een groet & glimlach, Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *