Vernieuwde online arbo-ondersteuning voor de recreatiebranche

De branche Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is geactualiseerd met instemming van sociale partners en een gecertificeerde arbo-kerndeskundige. De RI&E is aangepast aan de wettelijke vereisten van tegenwoordig, gekoppeld aan de arbocatalogus en het programma is webbased gemaakt. Tevens is de branche RI&E opnieuw erkend door het steunpunt RI&E.

zuur en chloorDit betekent dat bedrijven met maximaal 25 werknemers die gebruikmaken van de branche RI&E Recreatie het voordeel krijgen in aanmerking te komen voor toetsingsvrijstelling. Toetsingsvrijstelling houdt in dat de RI&E van het bedrijf niet getoetst hoeft te worden door een arbodienst. Voor bedrijven leidt dit tot kostenbesparing en minder administratieve handelingen. Ieder bedrijf is verplicht een RI&E onderzoek te doen. Als een bedrijf meer dan 25 werknemers in dienst heeft moet de branche RI&E ook getoetst worden. Met de digitale branche RI&E beschikt u over een op maat gesneden Risico Inventarisatie & -Evaluatie voor zwembaden en verblijfsrecreatie, hiermee voldoet u aan uw arboverplichting.

De RI&E levert u de juiste informatie om werk te maken van arbeidsomstandigheden. Gemakkelijk in het gebruik en gratis. De RI&E is goed in te vullen zodra het benodigde voorwerk is verricht. Voor een aantal vragen is het nodig vooraf informatie te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan inventariseren van veiligheids- en gezondheidsmiddelen, onderhoudscontracten en ervaringen van medewerkers.

Na het invullen van de RI&E verschijnt een plan van aanpak waarin u afspraken kunt maken over het voorkomen van arbeidsrisico’s. De ondernemingsraad (OR) of de personeelsvertegenwoordiging (PVT) moet instemmen met de RI&E en het plan van aanpak. Evalueer het plan van aanpak regelmatig. Zijn de plannen uitgevoerd? Hebben de maatregelen het gewenste effect? De RI&E geeft een helder overzicht dat u kunt bij werken en houdt iedereen bij de les.

Check voor oplossingen en preventieve maatregelen rond de verschillende arbeidsrisico’s ook de digitale Arbocatalogus. Speciaal voor de recreatiesector ontwikkeld. Met gratis instrumenten en andere oplossingen.

Meer informatie: Arbocatalogus Recreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *