Vacansoleil verwacht minder lastminute-aanbod in juli en augustus

Vacansoleil, Europees marktleider in luxe campingvakanties noteert een opvallend grotere vraag naar vakanties op de camping voor de maanden juli en augustus. Vacansoleil breidt daarom zijn aanbod uit tot maar liefst 501 topcampings. Door de grotere vraag in de landen waar Vacansoleil actief is, worden hier minder last-minutes verwacht.

Verhoogde vraag
Vacansoleil merkt dit jaar, vooral in Nederland en Duitsland, een fel verhoogde vraag naar campingvakanties naar Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië. Er wordt dus doorgaans ook vroeger geboekt dan vorige jaren. Door de wijzigingen in het geo-politieke landschap is de vraag naar campingvakanties met de auto in Europa sterk gestegen. Dit heeft ondermeer te maken met het verminderd aantal vakantiegangers naar vakantielanden zoals Turkije.

Pierre Fivet, directeur Vacansoleil België/Frankrijk : “Wij verwachten door deze wijziging in het boekingsgedrag dat er in de piek-maanden juli en augustus veel campings heel snel volgeboekt zullen zijn. Het heeft dus weinig zin te wachten op last-minutes en het is slim snel te boeken als men in juli en augustus net dié camping, dié regio en déze luxe-stacaravan of luxe-tent wil reserveren. We zien dat onze Nederlandse klanten dit al volop doen en kunnen onze Belgische klanten enkel aanraden hetzelfde te doen.”

Uitbreiding aanbod met vooral glamping
Met de uitbreiding bevestigt Vacansoleil zijn status als Europees marktleider. Dit jaar kunnen klanten kiezen uit meer dan 500 campings in 16 landen in Europa.

Pierre Fivet directeur Vacansoleil België/Frankrijk : “Onze product managers reizen elk jaar heel Europa door, op zoek naar de echte kwaliteitscampings die voldoen aan de wensen van onze klanten. Mét resultaat, want we hebben 70 geweldig leuke nieuwe campings aan ons aanbod toegevoegd. Vacansoleil investeert dit jaar ook volop in de uitbreiding van het aanbod luxe stacaravans en compleet ingerichte bungalowtenten. Het aanbod accommodaties is met 26% uitgebreid, voornamelijk in het glamping segment met bijzonder luxe stacaravans en nieuwe safaritenten.”

Data schoolvakanties beperken de opties
De “luxeverzuim” discussie, waarbij heel wat ouders hun kinderen van school houden om vroeger op vakantie vertrekken kan dit jaar opnieuw geopend worden. Want dit jaar begint de schoolvakantie pas op zaterdag 1 juli, waardoor men dus in principe niet meer kan profiteren van de lagere prijzen in juni. In de ons omringende landen zoals bijvoorbeeld Nederland (tussen 8 en 22 juli 2017) of Frankrijk (8 juli) starten de schoolvakanties later. Vandaar zijn de internationale prijzen in de periode eind juni – begin juli lager, een opportuniteit voor Belgische vakantiegangers.

Op woensdag 28 juni of donderdag 29 juni vertrekken kan een verschil van vele euro’s betekenen en daarvoor laten ouders hun kinderen vaak graag iets vroeger van school. Je kan bij Vacansoleil ook elke dag van de week aankomen en vertrekken en bovendien reis je dan nog eens net buiten de drukte van weekends. Wie dan toch niet graag “spijbelt” kan tijdens de eerste week van juli ook nog profiteren van lagere prijzen dan bijvoorbeeld de tweede week van juli.

Pierre Fivet, directeur Vacansoleil België/Frankrijk : “Uiteraard wil Vacansoleil niet direct aanzetten tot “spijbelen”, de keuze ligt hierbij bij de ouders zelf, maar de economische realiteit van het Europese vakantielandschap laat wel deze opportuniteit toe voor onze Belgische klanten. Aan de klant de keuze om voordeliger op vakantie te gaan en de drukte op autowegen te vermijden.”

Bron en meer informatie: www.vacansoleil.nl

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *