Twentse recreatiebedrijven steunen natuurbehoud

Dat de aanwezige natuur en landschap in de omgeving van meerwaarde is voor de gast, is geen discussie voor de leden van het Camping en Bungalow Overleg Twente. Gasten genieten duidelijk van het prachtige Twentse landschap. Als collectief gaan de 26 toonaangevende campings, bungalowparken en groepsaccommodaties in Twente de natuurgebieden en het Twentse landschap ondersteunen.

Natuur in Twente (foto: Nico Kloek)

Camping- en Bungalow Overleg Twente
Het Camping- en Bungalow Overleg Twente gaat hierover afspraken maken met Landschap Overijssel, in een intentieovereenkomst die in september wordt ondertekend. Er wordt ingezet op verschillende acties, zoals het adopteren van typisch Twentse landschapselementen, het streek-eigen maken van het eigen erf, het versterken van de biodiversiteit en het stimuleren van het gebruik van streekproducten.

Trainingen en natuurexcursies
Ook de beleving van de natuur krijgt een prominentere plek, want de CBOT leden worden getraind als gastheer om daarmee de gast meer te kunnen vertellen over het landschap en bewuster te maken van landschappelijk waardevolle elementen. Verder worden er exclusieve natuurexcursies aangeboden, waarbij de boswachter verhalen vertelt over de flora en fauna in een gebied.

Belangrijke stap voor behoud
Landschap Overijssel is blij met deze mooie stap van het CBOT! “Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om het Twentse landschap te beschermen en onderhouden. Dit terwijl het erg belangrijk is, willen we over 50 jaar nog steeds genieten van dit landschap en de planten en dieren die erin leven. We zijn blij dat de bedrijven op deze manier een heel positieve stap zetten voor behoud en ontwikkeling van onze prachtige natuur en landschap.” Meer informatie over de leden van het CBOT is te vinden op www.thuiskomenintwente.nl.

Over Twente Marketing
Twente Marketing, onderdeel van MarketingOost, is verantwoordelijk voor het vermarkten van toeristisch Twente. We doen dit in nadrukkelijke samenwerking met (toeristisch/recreatief) bedrijfsleven, VVV’s/TTI’s, ondernemersverenigingen, evenementenorganisatoren, cultuur-en natuurpartijen, gemeenten en Provincie Overijssel. Met onze activiteiten vergroten we de bekendheid van Twente, wat moet leiden tot meer bezoekers, die langer blijven en meer besteden. Kijk ook eens op www.visittwente.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *