Tripadvisor: Europa-Park beste pretpark van Europa

Tripadvisor heeft de Top-25 bekend gemaakt van best beoordeelde parken. In Europa staat Europa-Park op nummer 1; de Efteling vinden we terug op plek 8; De Walt Disney Studio’s en Disneyland Parijs nemen genoegen met een derde en vierde plek, want het Spaanse Portaventura  neemt de tweede plek in beslag. Op de wereldranglijst komt Europa Park terecht op plek 2; net na Discovery Cove in Orlando.

panorama Europa-Park
panorama Europa-Park

beoordeling door reizigers
De Travellers’ Choice Awards van Tripadvisor zijn gebaseerd op de beoordelingen van miljoenen reizigers. Voor de tweede keer werden er afgelopen dinsdag awards uitgereikt in de categorie attractie- en waterparken. Bij de beoordelingen voor Europese parken kreeg Europa-Park de beste cijfers, vóór parken als Walt Disney Studios (nr. 3), Disneyland Parijs (nr . 4) en de Efteling (nr. 8). Ook op wereldniveau scoorde Europa-Park beter dan enkele grote spelers als Disney en Universal. Wederom bleef Discovery Cove in Orlando Duitslands grootste attractiepark nipt vóór.

Inspiratiebron
Naast attractieparken werden ook waterparken, parken en bezienswaardigheden beoordeeld. In de categorie ‘Parken’ vinden we het Vondelpark in Amsterdam terug op de achtste plek. Deze lijst wordt in Europa aangevoerd door Guell (Gaudi) park in Barcelona. Het beste waterpark van Europa is te vinden in het Spaanse Adeje: Siam Park. Ook de beste gewaardeerde Europese bezienswaardigheid staat in Spanje; de kathedraal Mesquita in Cordoba. De lijsten zijn een inspiratiebron voor zowel reizigers als ondernemers die op zoek zijn naar de beste gewaardeerde bezienswaardigheden en attracties.

Meer informatie: www.tripadvisor.nl/TravelersChoice-Attractions-cAmusementParks-g4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *