Toerismecongres over gastronomie focust op ondernemen en werkgelegenheid

De Wereld Toerisme Organisatie UNWTO organiseert op 2 en 3 mei een internationaal congres over Gastronomisch Toerisme in het Spaanse San Sebastian. Onderdeel van het congres is de verkiezing van de beste toeristisch-gastronomische startup.

Het forum focust op de vaardigheden en kennis die nodig zijn om Gastronomie-toerisme in de toekomst te ontwikkelen als één van de belangrijke motivators om te reizen. Daarnaast wordt onderzocht welke netwerken van ondernemers en toeristische ecosystemen deze groeisector het best kunnen faciliteren. Deze vorm van toerisme is bij uitstek geschikt als deelsector die breed inclusief is – voor iedereen toegankelijk. Dat geldt zowel voor de bezoekers als voor het personeel dat in deze sector werkzaam is. Er wordt ook bekeken in hoeverre de algemene uitdagingen in toerisme ook van toepassing zijn op Gastronomisch Toerisme. Denk daarbij o.a. aan seizoensafhankelijkheid, verschillen in beloning tussen mannen en vrouwen en de rol die de sector kan spelen in het oplossen van jeugdwerkeloosheid.

Zoektocht naar beste toeristisch gastronomische startup

Ondernemerschap is een speerpunt van deze conferentie. Een onderdel van de bijeenkomst wordt dan ook ingevuld door de zoektocht naar de beste toeristisch gestronomische startup ter wereld. Deze nieuwe disruptieve bedrijven bieden inspiratie voor de ontwikkeling van de sector.

Meer informatie: UNWTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *