Terugval Eventsector verwacht

Nederland verwacht een grotere terugval in de eventsector dan België. Dat blijkt uit de resultaten van de 2de EventMonitor, een initiatief van eventplanner.be /.nl

39% van de eventbedrijven verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden terug aanzwengelen en dat hun omzet zal stijgen. De opdrachtgevers blijven gematigd optimistisch, net zoals in de eerste editie van EventMonitor. Slechts 11% van de opdrachtgevers verwacht diezelfde toon. 80% verwacht wel de budgetten te kunnen handhaven in de komende 6 maanden. Toch is de tendens positief. Maar liefst 9% van de opdrachtgevers die vorig kwartaal nog aangaven dat hun budgetten zouden dalen, geven een kwartaal later al aan dat hun budget gelijk blijft of zelfs stijgt.

EventMonitor blikt ook terug op de marktevoluties van de afgelopen 12 maanden. 26% van de opdrachtgevers zag in die periode de budgetten voor events inkrimpen. 23% zag het omgekeerde gebeuren en tekende een stijging van de budgetten op. Bij de opdrachtgevers merken we dat de omzet de afgelopen 3 maanden globaal gezien is afgenomen t.o.v. het vorige meetpunt. Toch doet 33% van de eventbedrijven het beter dan een kwartaal geleden. Vooral de toeleverancies groeien (36%). Bij de organisatiebureau’s zag 34% omzet wegvloeien.

België vs Nederland
Vergelijken we de antwoorden van de Belgische respondenten met die van de Nederlandse, dan komen enkele opvallende verschillen naar boven. Het aantal bedrijven dat hun zakencijfer zag dalen, loopt in België en Nederland gelijk. Maar het aantal stijgers ligt in België met 36% een stuk hoger dan de 30% in Nederland.

Over EventMonitor
EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor heeft niet als doel de waarom-vragen te beantwoorden, maar wil enkel een representatieve barometer zijn die de evoluties in de Belgische en Nederlandse eventsector glashelder in kaart brengt.

Download gratis de 2de EventMonitor op Eventplanner.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *