Stijging overnachtingen Vlaamse logiessector met kerst

Toerisme Vlaanderen verwacht dit jaar ruim 900 000 overnachtingen in Vlaanderen en Brussel tijdens de kerstvakantie; een kleine 3% meer dan in 2013. Het gaat om ruim 378.000 overnachtingen door binnenlandse bezoekers 9+6%) en ruim 522.000 overnachtingen voor rekening van buitenlandse bezoekers (+2%). Naar verwachting zullen zij tijdens de kerstvakantie bijna 100 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel.

in Antwerpen
in Antwerpen

berekeningsmodel
Toerisme Vlaanderen maakt voor deze voorspelling gebruik van een zelf ontwikkeld wetenschappelijk berekeningsmodel dat een inschatting mogelijk maakt van het aantal binnen- en buitenlandse bezoekers die hun kerstvakantie gedeeltelijk of volledig in Vlaanderen en Brussel zullen doorbrengen. Volgens deze cijfers worden ruim 900.000 overnachtingen geregistreerd aan de kust, in de groene regio’s en in de kunststeden Brussel, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge.

Kwart buitenlands bezoek uit Nederland
378.000 overnachtingen zijn voor rekening van Belgen die er voor kiezen om hun kerstvakantie door te brengen in eigen land. Dat zijn er 6 procent meer dan in 2013. 522.000 overnachtingen zijn afkomstig van buitenlandse bezoekers, een lichte stijging met 2 procent in vergelijking met de kerstvakantie van 2013. Ruim een kwart van de buitenlandse overnachtingen (145.000) komen voor rekening van bezoekers uit Nederland. Na Nederland volgen Frankrijk (109.000) en het Verenigd Koninkrijk (53.000).

Bestedingen
Toerisme is natuurlijk ook economie en die 900 000 overnachtingen tijdens de kerstvakantie vertegenwoordigen een stevige omzet van bijna 100 miljoen euro. Bijna 38 miljoen euro komt van onze binnenlandse bezoekers, ruim 60 miljoen euro is voor rekening van onze buitenlandse gasten.

Toerisme Vlaanderen voert het hele jaar door actief campagne in het buitenland, om zo veel mogelijk buitenlandse bezoekers naar Vlaanderen en Brussel te halen. Ook buiten de traditionele vakantieperiodes is dat zeer belangrijk, want een garantie voor een betere seizoenspreiding in onze bestemming.

Bron: persbericht Toerisme Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *