Steeds meer Nederlanders verhuren hun huis tijdens de vakantie

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om hun eigen huis te verhuren als ze zelf op vakantie zijn. AanZee.com is bemiddelaar in de verhuur van particuliere vakantiehuizen en meldt een gestage toename in het aanbod. Naast een nuttig gebruik van de leegstaande woning, speelt ook het financiële aspect een rol. Wie zijn huis tijdens de vakantie verhuurt, heeft de eigen vakantie al snel terugverdiend.

Groei in vraag en aanbod
Het aanbod van Aan Zee is in ruim 10 jaar tijd uitgegroeid naar ruim 1.000 karakteristieke vakantiehuizen, voornamelijk in de Nederlandse kuststreek. Directeur Dick Hakkenbroek: “We merken dat de vraag naar vakantiehuizen in Nederland steeds groter wordt, zowel van buitenlandse toeristen als van Nederlanders zelf. Aan de andere kant krijgen we bij Aan Zee steeds meer verzoeken van mensen die hun huis willen verhuren. Dat heeft te maken met een stukje bewustwording, consumenten willen duurzaamheid, zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Steeds meer vakantiegangers kiezen voor een thuisgevoel op een bijzondere plek, er is een mooie slogan: Stay at other people’s houses to live like a local.”

Delen in wat we hebben
De huizen die Aan Zee aanbiedt zijn stuk voor stuk bijzonder: een vrijstaande villa in kunstenaarsdorp Bergen, een grachtenpand in Amsterdam of een landelijk boerderijtje. Micheline Michels heeft Aan Zee benaderd om haar huis te verhuren als ze met haar man op vakantie is: “Ik vind het zonde als ons mooie huis leegstaat in de vakantieperiode. Daarnaast geeft het me een veilig gevoel dat er iemand is als wij weg zijn en is het handig voor onze huisdieren. Die blijven gewoon thuis, daar zorgen de huurders voor. Wat mij betreft is het de ideale manier om te delen wat we hebben, zodat ook andere mensen kunnen genieten van onze prachtige plek in de natuur.”

Meer informatie: Aan Zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *