Staatsbosbeheer heeft bezoekerscentrum Grevelingen jaartje op proef

Na een mislukt avontuur met de vorige exploitant is Staatsbosbeheer met ingang van 1 mei de nieuwe exploitant van het bezoekerscentrum Grevelingen. Het contract is getekend voor de periode van één jaar. Daarna bekijken Staatsbosbeheer en eigenaar Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta de opties voor de toekomst.

“Gezien de beperkte looptijd van het contract zijn grote investeringen op korte termijn niet te verwachten”, laat een woordvoerder van Staatsbosbeheer weten. “Ook is het nu lastig om samen te werken met een ondernemer die bijvoorbeeld de horeca of een recreatiebedrijf wil beginnen vanuit deze locatie. Er s overigens wel interesse, maar dan voor de toekomst, als wij ook meer zekerheid hebben over een langduriger beheer van deze locatie.”

Korte termijn aanpak
Om een bezoek aan het bezoekerscentrum Grevelingen extra aantrekkelijk te maken worden er volop excursies en activiteiten georganiseerd vanuit het centrum. Later dit jaar komen daar ook nog zeehondenexursies per boot bij. Het grote gebouw is aantrekklijk voor groepen. Staatsbosbeheer merkt dat de aanvragen voor groepsactiviteiten en zaalverhuur nog altijd prima lopen.

Zie ook: Intervieuw met de boswachter ter plekken op PZC.nl

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *