Sport in opkomst; SoccerSquash

SoccerSquash is de nieuwe sensatie op het gebied van (voet)balsporten! Deze snelgroeiende sport is ideaal voor spelers die houden van een combinatie van balcontrole, balaanname, bal hooghouden en traptechniek. Daarbij is het ook een tactische en mentale sport en werk je ook nog eens spelenderwijs aan een goede conditie.

soccersquashBezettingsgraad
Soccersquash wordt gespeeld op bestaande squashbanen, die er daarmee een nieuwe doelgroep bij krijgen. = hogere bezetting. De enige aanpassing die wordt aangeraden is een net boven de baan om het plafond en de lampen te beschermen. De regels zijn in de basis hetzelfde als bij squash; alleen moet de bal een keer extra stuiten, waarmee het een tactisch spel wordt i.p.v. een wedstrijd hard schieten. Zie onderstaand filmpje voor een impressie:

in Nederland ontstaan
De sport is in Nederland ontstaan; en is eigenlijk niet helemaal nieuw. Het spel wordt, in een simpele vorm, al jaren buiten tegen muurtjes gespeeld.  De initiatiefnemers hebben inmiddels een eigen bond opgericht, die zij vorig jaar op 1 oktober officieel hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels wordt de sport al aangeboden op 600 a 700 squashbanen in Nederland. Er is vooral veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een geschikte bal voor de sport. Inmiddels is die gevonden en met de verkoop van de ballen wordt de verdere ontwikkeling van de sport bekostigd.

Toekomstplannen
Er wordt nu al gekeken naar uitbreiding in andere landen. Zo wordt ook zijdelings gekeken naar de ontwikkeling van aan andere sport; footgolf (combinatie van golfen en voetbal), die inmiddels al wereldwijd wordt beoefend. Ook is de sport nog op zoek naar sponsors die zich willen verbinden met de sport.

Wie de sport in de praktijk wil zien; op 21 en 22 december vind het NK plaats in Zoetermeer. Op de eerste dag worden ook clinics voor kinderen gegeven.

Meer informatie: www.soccersquash.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *