Speel & doe-centrum Aeolus online geveild

Speelparadijs Aeolus (v.h. onderdeel van Ballorig) in het Friese Sexbierum wordt geveild. Alles op het terrein maakt onderdeel uit van het veilingaanbod. Er kan geboden worden op de speeltoestellen, technische spelletjes en klimattracties. Maar ook de vier vuurtorens en alle horecabenodigdheden worden geveild.

Op 4 december is de online veiling van start gegaan; 18 december a.s. sluit zij haar virtuele deuren. Alle veilingitems kunnen op 17 december van 10.00 tot 16.00 uur in Sexbierum bezichtigd worden.

Vier vuurtorens
“De vier vuurtorens, elk een replica van de vuurtoren op respectievelijk Texel, Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling, vormen bijzondere items op deze veiling. Als blikvanger bij een hotel bijvoorbeeld”, zegt Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen. “De ballenbakken, treintjes en leertoestellen passen dan weer prima op campings en speelparadijzen en zijn beslist interessant voor organisatoren van evenementen. Net zoals de monorail. Troostwijk Veilingen stimuleert de circulaire economie en hecht waarde aan het voorzien in een tweede leven van materialen die nog in prima staat verkeren en hun nieuwe eigenaar daarom nog lang van dienst zullen zijn. Dit geldt zeker ook voor alle items die we op deze veiling aanbieden.”

Historie
Het is 1987 als windattractiepark Aeolus, vernoemd naar de bekende mythische figuur Aeolus, zoon van Poseidon en door Zeus aangesteld als bewaker van de winden, de deuren van haar opvallende glazen piramide opent. Tot 1991 fungeert de piramide als windattractiepark, daarna doet zij dienst als technisch doe-centrum voor kinderen. Sinds 2002 is Aeolus een speelparadijs, door de jaren heen uitgebreid met tal van speeltoestellen en attracties voor binnen en buiten. Zo zijn er een klimmuur, trampolines, de monorail -waarop je met een fiets een tocht over het hele terrein kon maken- en twee ballenbakken. De hoge onderhoudskosten, niet langer gedekt door het aantal bezoekers, dwongen speelparadijsketen Ballorig eind vorig jaar de deuren van Aeolus definitief te sluiten.

Over de veiling
De online veiling is gestart op 4 december en sluit 18 december a.s.
De kijkdag voor de veilingitems is op 17 december 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Hearewei 24A – 8855 AZ Sexbierum
De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link: https://www.troostwijkauctions.com/nl/theme-park/01-27927/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *