Recreatief Totaal in het teken van attracties en groenvoorziening

De twee hoofdthema’s van de september-editie zijn gekozen met een goede reden. Ze vormen de aanloop naar twee belangrijke beurzen voor de recreatiesector; De Euro Attractions Show in Amsterdam (23 – 27 september) en de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht (26 en 27 september). Naast inhoudelijke artikelen over attracties en groenvoorzieningen wordt er in het vakblad ook vooruit geblikt op het programma van beide beurzen.

aandacht voor zichtlijnen bij attractie Feniks in Toverland

Uitbreiding Toverland (p.6)
Inet hoofdartikel kijken we naar de uitbreiding van Toverland met twee nieuwe themazones en een nieuwe entree. Toverland stond al bekend om de goed uitgewerkte storytelling en aandacht voor details. In de nieuwe zones blijkt dat zij op dat gebied opnieuw een stap hebben gemaakt. Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte wordt er een lezing gegeven over de realisatie van de uitbreiding door de Den Ouden Groep.

De Club van Elf (p.10)
In de recreatiesector is ‘De Club van Elf’ een begrip. Maar wat doet dit samenwerkingsverband van 22 bedrijven eigenlijk?  In het artikel ‘De stille motor achter de kwaliteit van de Nederlandse dagrecreatie’ legt directeur Kees Klesman uit wat er achter de schermen gebeurt.

Rol van attractiewaarde in een trampolinepark (p.13)
Je kunt bij het thema ‘attracties’ kijken naar fysieke attracties, maar ook naar attractiewaarde. Klaas Siderius van Sidijk gaat in op de attractiewaarde van een trampolinepark.

Natuurlijk groen met een verzorgde uitstraling in een Roompot park

Chemievrij beheer en beleving (p.14)
Chemische bestrijding van onkruid op vakantieparken wordt in 2020 per wet verboden. Veel terreinbeheerders zoeken daarom naar een andere aanpak voor onkruidbeheersing. Alternatieven zijn vaak kostbaar in tijd en geld. Toch is er een methode die juist meerwaarde oplevert, blijkt uit en praktijkverhaal van BTL.

Kunstgras kan ook (dicht)groeien (p.17)
Wie denkt dat kunstgras onderhoudsvrij is, komt bedrogen uit. Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Speelplan en KSP leggen uit waar je rekening mee moet houden bij het aanleggen en onderhouden van een kunstgras ondergrond.

En verder in deze editie:

  • Landal De Vers sloopt en bouwt huisjes in overleg met de eigenaren
  • Campingpark De Bongerd terechte winnaar van ‘Het vakantiepark van de toekomst’
  • Warm Welkom – Blog door Bas Hoogland
  • Hoe succesvol is Guesthouse Hotel Kaatsheuvel echt?
  • Meer campinggasten in het eerste halfjaar van 2018
  • FEC Sevenum – onderscheidend met nieuwe concepten
  • Nieuwe indoorattractie in Utrecht met drie themazones
  • Pretwerk Actueel
  • Het laatste productnieuws uit de recreatiesector
  • Agenda
  • Beursspecial Vakbeurs Openbare Ruimte
  • Beursspecial Euro Attractions Show

Bekijk de online bladerbare editie op: www.recreatieftotaal.nl/bladen/recreatief-totaal-0318/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *