Recordaantal vrijwilligers natuurwerkdag

Zaterdag 1 november nam opnieuw een recordaantal van 14.500 vrijwilligers deel aan de warmste nationale Natuurwerkdag ooit, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Landschapsbeheer Nederland organiseerde de Natuurwerkdag voor de veertiende keer. Dankzij de gezamenlijke inzet van vrijwilligers op 488 locaties, kreeg het Nederlandse landschap een grote opknapbeurt.

natuurwerkdagVrijwilligers onmisbaar
Zorgden vroeger de boeren voor dit soort onderhoudswerkzaamheden, tegenwoordig is dit vooral het werk van vrijwilligers. De vrijwilligers hebben onder andere gesnoeid, gezaagd, gehooid, poelen geschoond en wilgen geknot. Ze zijn onmisbaar voor het behoud en beheer van het Nederlandse landschap. Landschapsbeheer Nederland zet zich in om deze betrokken bewoners te ondersteunen. Met gereedschap, deskundig advies en veilige werkomstandigheden.

Betrokken politici
De Natuurwerkdag is een mooie dag om jong en oud in aanraking te brengen met landschap dichtbij huis. Steeds meer burgerinitiatieven deden dit jaar als locatie mee. Daarnaast waren door heel het land verscheidene Statenleden, burgemeesters, en wethouders van de partij. Ook minister Jeroen Dijselbloem van Financiën werkte mee aan het behoud van zijn woonomgeving: “Iedereen kan wat voor zijn eigen leefomgeving doen’ benadrukte hij. Samen met zo’n 60 à 70 andere vrijwilligers maakte hij vier grafheuvels en een heideveldje vrij van begroeiing. ‘Ik vind het leuk om buiten bezig te zijn en de handen uit de mouwen te steken’, aldus Dijsselbloem, ‘Het is goed om ons landschap en onze natuur ook op deze manier steun te geven’.

Meer informatie: www.natuurwerkdag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *