Prijzen vakantieverblijven in Nederland in top-5 van Europa

Vakantiehuizen in Nederland behoren tot de duurste van Europa. Op de vijfde plek, net onder Griekenland (€820) en Spanje (€807), betaalt men gemiddeld €806 voor een weekje in de zomer. Dat becijferde de website Hometogo.nl. Andere opvallende conclusies:

    Hometogo vergeleek de prijzen zijn per week voor een 6-persoons accommodatie. . .

  • prijzen vakantiewoning
    gemiddelde prijs vakantiewoningen lente 2016

    In de zomer stijgen prijzen van een vakantiehuis in Nederland met 42,5%.

  • Een vakantieverblijf in Rotterdam (€714) duurder dan Berlijn (€598) en Madrid (€634).
  • Amsterdam is een van de duurste steden in Nederland. Het prijsverschil tussen lente en zomer is niet heel groot, maar in juli/augustus betalen bezoekers toch €79 minder voor een week. Een goedkoper alternatief is Rotterdam, waar je voor de helft van het geld een appartement kunt boeken.
  • In Friesland ligt de prijs rond €724 per week in de zomerweken. Dit is zelfs duurder dan het Franse Normandië (€590) en Bretagne (€626)
  • De Waddeneilanden zijn een mooie plek om tot rust te komen voor veel Nederlanders. In de zomer moet men wel diep in de buidel tasten, prijzen stijgen dan met 40%. In de lente betalen waddenliefhebbers gemiddeld €222 minder dan tijdens de zomermaanden.
  • Voor een reis in de zomer boekt men langer van te voren dan in de lente. Hoe dichter bij augustus we komen, hoe meer dagen men van te voren boekt (gem. 90). Ruimste keus voor Ibiza of Waddeneilanden? Drie maanden van te voren boeken.

Meer informatie: Reistrends op Hometogo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *