Pressure Cooker Innovatie in Verblijfsrecreatie

Midden-Brabant heeft de ambitie om dé Leisure regio van Noordwest Europa te worden. Ondernemers, onderwijs en overheid werken bij het Midpoint House of Leisure samen om deze ambitie waar te maken. Ontwikkelen en ontmoeten staan daarbij centraal en worden er regelmatig gastcolleges, workshops, borrels en Pressure Cookers gehouden.

pressure cooker4Zo organiseerde het Midpoint House of Leisure i.s.m. studenten van de Leisureacademy Brabant in de Leerfabriek te Oisterwijk op 22 oktober jl. de Pressure Cooker Innovatie in Verblijfsrecreatie. Brabant wil graag met vernieuwende en unieke verblijfsaccommodaties de toerist verleiden tot een verblijf van meerdere dagen.

Ditmaal hadden Landal Duc de Brabant en Recreatieboerderij Pukkemuk Dongen hun uitbreidingsplannen voorgelegd en werd aan de deelnemers van de Pressure Cooker gevraagd om mee te denken aan een invulling hiervan.

Doorontwikkeling plattelandsrecreatie
Recreatieboerderij Pukkemuk was ooit een gemengd boerenbedrijf gericht op de tuinbouw en het houden van varkens. In de loop der jaren is het bedrijf getransformeerd in een recreatie-onderneming, waarbij nu het accent vooral op dagrecreatie ligt. Het bedrijf bestaat uit o.a. een buiten- en binnenspeeltuin, een camping, een ijsboerderij en een dierenpark. Jaarlijks komen er 50.000 bezoekers. Met de aankoop van extra grond wil het bedrijf verder uitbreiden en de focus gaan leggen op de verblijfsrecreatie. De plannen zijn om, gefaseerd, 60 vakantiewoningen in boerderijstijl te bouwen. De uitbreiding moet in 2020 gerealiseerd zijn. De vraag van Kelly Brabers, projectleider van Pukkemuk, aan de deelnemers was, hoe Pukkemuk ervoor gaat zorgen, dat er bezoekers naar dit nieuwe vakantiepark gaan komen.

Brainstorm rond thema ‘boerderij’
De mix van deelnemers aan de Pressure Cooker, studenten en professionals uit de Leisure wereld, zorgde ervoor dat allerlei creatieve, originele en bijzondere ideeën bedacht werden. Daarbij lag de nadruk op het thema “boerderij”. Uiteindelijk zijn de beste plannen, die op korte en op lange termijn te realiseren zijn, aan Recreatieboerderij Pukkemuk Dongen gepresenteerd en overhandigd. Voorbeelden zijn: aanplant van fruit- en notenbomen, inrichting van de receptie en aankleding van de medewerkers in boerderijstijl, boodschappenpakket met streekproducten, fietsverhuur met een streekgebonden arrangement en meer samenwerking met lokale verenigingen en culturele instellingen. Ook voor sommige deelnemers aan deze Pressure Cooker zouden een aantal ideeën interessant genoeg kunnen zijn om in hun eigen bedrijfsvoering te implementeren.

Voor meer informatie en/of hulp bij het realiseren van leisureplannen in Brabant, ga naar www.houseofleisure.eu


Verslag door:
Petra van Steen, toeristisch recreatief management assistent
en op zoek naar een nieuwe uitdaging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *