Positieve evaluatie Recreatie Vakbeurs Hardenberg

De nieuwe opzet van de Recreatie Vakbeurs Hardenberg is positief ontvangen. De beurs trok 7.709 bezoekers in drie dagen. Dat zijn er 8% meer dan in 2017. Kanttekeningen daarbij; de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem is in  2017 opgeheven én er is een strenger toelatingsbeleid is gehanteerd op de huidige beurs.

Al het nieuws vanaf de beursvloer in 2017: #Hardenberg2017

Meer exposanten
In totaal namen 245 exposanten deel aan Recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Dat is een record aantal voor Nederlands grootste recreatiebeurs. Ook groeide de beurs van drie naar zeven beurshallen. Net als vorig jaar was de grote blikvanger opnieuw het speelse concept Happy Camping. Dit initiatief was fors uitgebreid ten opzichte van 2016. Een compleet ingerichte beurshal werd omgedoopt tot een vrije tijd-wonderland en trok opnieuw veel bekijks.

Van regionale naar landelijke beurs
Uit de bezoekersregistratie bleek dat de nieuwe bezoekerscampagne ook haar vruchten afwierp. Vorig jaar was de beurs met name gericht op regionale bezoekers. Voor deze editie werd de campagne landelijk ingestoken met als resultaat dat bezoekers uit alle windstreken van het land kwamen. Beursorganisator Tom Verbeek: “Van Zeeland, Zuid-Limburg en Noord-Holland. En we mochten meerdere bezoekers uit België, Luxemburg en Duitsland verwelkomen”.

Aangescherpt uitnodigingsbeleid
Een belangrijk speerpunt voor deze editie was het aanscherpen van het uitnodigingsbeleid om de kwaliteit van de bezoeker verder te verhogen. Verbeek: “De beurs groeit in razend tempo, maar we willen voorkomen dat dit ten koste gaat van de bezoekerskwaliteit. Daarom hebben we vooraf ons uitnodigingsbestand gefilterd, zodat alleen echte recreatieprofessionals uitgenodigd worden om de beurs te bezoeken. Ik heb het gevoel dat we daar volop in zijn geslaagd en dat gevoel wordt bevestigd door de positieve reacties van onze exposanten.”

Reacties van bezoekers
Ook de reacties vanaf de beursvloer waren positief. Het grotere aanbod zorgde voor meer keuze. Vooral voor ondernemers in de verblijfsrecreatie was er een compleet aanbod te vinden. Er was ook consensus over het feit dat deze beurs een verbetering van kwaliteit betekent t.o.v.voorgaande edities. Ook standhouders reageerden positief. Kleine verbeterpuntjes willen zij graag doorgeven aan de beursorganisatie zodat de editie va 2018 nog beter wordt.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

De zeventiende editie van Recreatie Vakbeurs vindt plaats op 27, 28 en 29 november 2018 in Evenementenhal Hardenberg. Meer informatie is te vinden op: www.recreatie-vakbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *