Plopsa De Panne heeft moeite met vinden van personeel (+ update)

Afgelopen week meldde Plopsaland De Panne dat ze dringend op zoek zijn naar meer dan 500 gemotiveerde seizoenmedewerkers en studenten voor verschillende functies. Helaas zijn deze moeilijk te vinden. Update:  Inmiddels zijn er, naar aanleiding van de berichtgeving, meer dan 2000 aanmeldingen binnengekomen

04 studiereis 2013 plopsa - 038Normaal heeft Plopsaland gedurende het jaar in totaal zo’n 2.000 seizoenmedewerkers en studenten nodig. Wegens de investeringen van de voorbije jaren, waaronder Wickieland, Mayaland Indoor, de Wereld van Kaatje en het Plopsa Theater kent Plopsaland momenteel een groei van meer dan 35%!

“Het is vanzelfsprekend dat het aantal medewerkers ook mee groeit, daarom zoeken we zo’n 500 bijkomende personeelsleden die ons team kunnen versterken en onze bezoekers een aangename dag willen bezorgen. Helaas vinden we deze momenteel niet in de regio. Ik maak me dan ook grote zorgen,” legt CEO Steve Van den Kerkhof uit. “Ondanks het stralende zomerweer bleven dit weekend enkele horecapunten onherroepelijk dicht wegens een tekort aan studenten om deze te bemannen. Voor grote evenementen doen we momenteel beroep op horecamedewerkers vanuit de regio Gent-Antwerpen die we met bussen tot De Panne laten komen. Om ons tekort op te vangen overwegen we ook om actief Franse medewerkers aan te werven en hen een spoedcursus Nederlands te geven.”

Studenten kunnen het hele jaar door bij Plopsaland aan de slag. Het aanbod aan jobs is dan ook heel uiteenlopend: keukenmedewerker, attractiebediener, onthaalmedewerker, kassamedewerker, showbegeleider, winkelmedewerker,… voor elk wat wils.

“Plopsaland doet er nochtans alles aan om een job in het park zo aantrekkelijk mogelijk te maken. We belonen enthousiaste studenten die zoveel mogelijk dagen in het park willen werken met een retentiepremie: hoe meer dagen je werkt (ook buiten het zomerseizoen), hoe hoger je premie,” vult personeelsdirecteur Hilde Ryken aan. “Ook het aanbrengen van een vriend die ook bij Plopsaland komt werken, wordt beloond met een mooie premie.”

Naast studenten is Plopsaland ook steeds op zoek naar verschillende vaste en seizoensmedewerkers. Volgend jaar opent Plopsaland ook het nieuwe zwemparadijs Plopsaqua, wat rechtstreeks en onrechtstreeks voor een bijkomende tewerkstelling van 50 full time jobs zal zorgen.

Update 21-5: Meer dan 2.000 kandidaten voor de 500 openstaande vacatures van Plopsaland De Panne
Eerder deze week signaleerde Plopsaland De Panne dat 500 openstaande vacatures voor jobstudenten en seizoenmedewerkers niet ingevuld raken. Door de massale aandacht in de media liepen tot op heden meer dan 2.000 sollicitaties binnen bij de personeelsdienst van Plopsa. De reacties komen uit binnen- en buitenland.
“We zijn overweldigd door het aantal reacties en vinden het fijn dat zoveel mensen bij ons willen werken. Onze personeelsdienst draait momenteel op volle toeren om alle sollicitaties te verwerken,” zegt CEO Steve Van den Kerkhof, “We proberen om iedereen uiterlijk binnen één week een passend antwoord op zijn sollicitatie te bezorgen.”

Meer informatie: www.plopsa.be/jobs

De redactie van Pretwerk is benieuwd of dit probleem ook speelt bij andere attractieparken. Laat het ons weten op redactie@pretwerk.nl of geef je reactie hier onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *