Open monumentendag biedt volop aanhaakkansen

Op 8 en 9 september vind weer de jaarlijkse open monumentendag plaats. Voor recreatie- en horecabedrijven zorgt dit weekend voor een extra bezoekkans in het naseizoen. Zeker met het thema van dit jaar: ‘Groen van Toen’, trekken veel mensen naar buiten en is er bijzondere aandacht voor het aangelegde groen in Nederland.

(foto Arnold Bartman)

Groene ruimte
Tijdens Open Monumentendag zal, naast alle aandacht voor de groene monumenten, ook de relatie tussen groen en de gebouwde monumenten centraal staan. Welke rol speelde (en speelt nog steeds!) een park, een tuin, een plantsoen of een begraafplaats in relatie tot het gebouwde monument?

Inhaken als horeca of recreatiebedrijf
In het monumentenweekend van 2011 gingen bijna een miljoen mensen op pad om culturele bezienswaardigheden te bekijken. Als u in de omgeving van uw bedrijf de opgestelde monumenten alvast inventariseert, dan is het eenvoudig om daar een route mee te maken. Vaak zijn gebouwen en terreinen alleen deze dag exclusief geopend. Maak zeker gebruik van deze exclusiviteit in uw promotie en werk eventueel samen met de monumenten en horeca langs deze route; want samen sta je veel sterker in de promotie.

Meer informatie: www.openmonumentendag.nl

Jaar van de Historische buitenplaats
Het jaar 2012 is ook het jaar van de historische buitenplaats. Ook hieraan zijn activiteiten verbonden, waar ondernemers prima op kunnen inhaken.

Meer informtie: www.buitenplaatsen2012.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *