Op reis met je bestemming als verrassing

Het nieuwe reisbureau SPRS (Surprise) mikt met hun verrassingsaanbiedingen op een doelgroep die wel van een uitdaging houdt. De vakantieganger boekt zijn vakantie en geeft alleen enkele criteria op. De reisbestemming wordt pas bekend op het vliegveld. Op dit moment worden vooral vliegreizen met accommodatie aangeboden. Mede oprichter Raymond Klompsma laat weten dat ook bestemmingen in Nederland binnen het aanbod kunnen vallen.

surprise meOok in Nederland?
Klompsma: “Het concept van verassingsreizen slaat erg goed aan. We zijn dan ook regelmatig op zoek naar nieuwe categorieën van vakanties. Voor de kortere vakantie komt Nederland natuurlijk ook in beeld. Aangezien de doelgroep avontuurlijk is ingesteld zoeken we vooral naar accommodaties die niet standaard zijn. De categorie binnenlandse short break in Nederland bestaat nog niet, maar als er partijen zijn die daar invulling aan willen geven, dan kunnen die zich bij ons melden. Een nieuwe categorie geven we zo’n acht weken de tijd om zich te bewijzen.”

Hoe werkt het?
Via de website srprs.nl worden reizen aangeboden met verschillende thema’s of de boeker kiest voor een ‘100% srprs’. Dingen als hoogtevrees, handicaps of bestemmingen waar je echt niet nog eens naartoe hoeft vul je in op srprs.nl. Daar wordt rekening mee gehouden. Het team van srprs boekt vliegtickets en een accommodatie. De boeker ontvangt een kaart thuis met het tijdstip waarop hij/zij op het vliegveld wordt verwacht, de temperatuur op de bestemming en een unieke srprs code. Met deze code wordt de bestemming onthuld. De meeste boekers durven te wachten met invoeren van de code tot ze op het vliegveld zijn.

Inspelen op avontuur
Klompsma legt uit wat een verrassingsvakantie met een reiziger doet. ‘Wij geloven dat de mooiste dingen gebeuren als je uit je vertrouwde omgeving stapt en het avontuur opzoekt. Een verrassing komt het best binnen als je geen verwachtingen hebt. Geen enkele. Hou toch op te Googlen. Je wordt er niet gelukkiger van als je weet hoe ver je moet lopen voor het strand. Dus laat het aan ons over. We zullen ons stinkende best doen om je een fantastische vakantie te bezorgen. Slenterend door verlaten steegjes een restaurant ontdekken waar je niemand kan verstaan en de rode wijn vies en koud is maar het eten heerlijk, is onbetaalbaar. En dat is waar reizen volgens mij over gaat.’

Het idee ontstond tijdens een zakenreis
Het idee om reizen aan te bieden met je bestemming als verrassing ontstond spontaan. Toen Stefan, één van de oprichters van srprs en eigenaar van online design bureau Concept7, een paar dagen in Barcelona moest zijn voor zijn werk realiseerde hij zich dat hij het aansluitende weekend nog niets gepland had. En omdat hij alweer een paar dagen in Barcelona was, wilde hij wel een ander land zien. Hij belde zijn collega en vroeg of ze een vlucht voor hem wilde boeken naar een willekeurig land en alleen de gate en de tijd wilde sms’en. Op het vliegveld aangekomen checkte Stefan de informatieborden en een paar uur later stond hij in Marrakesh. Het werd een te gek weekend. Omdat hij helemaal niets gepland had stond hij meer open voor mensen en activiteiten. Hij is met een taxichauffeur naar het Atlasgebergte gereden en heeft daar de middag met een Berberfamilie doorgebracht. Dat onbezorgde gevoel, dat zouden meer mensen moeten ervaren. Toen is srprs geboren.

Meer informatie: www.srprs.me

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *