Nieuwe website brengt overzicht in subsidiekansen

De wereld van subsidies is een oerwoud van ondoorzichtige regels en processen. Een ontmoedigende drempel voor veel (startende) ondernemingen die op zoek zijn naar een financieel steuntje voor innovatieve en duurzame initiatieven. Twee studenten uit Utrecht hebben na lang puzzelen een website ontwikkeld waarop ondernemers eenvoudig(er) kunnen checken of zij in aanmerking komen voor een subsidie: www.mijnsubsidie.com.

vissenStart met een scan
De basis van de website is een subsidiescan. Hiermee kunnen ondernemers in tien minuten bekijken of zij in aanmerking komen voor een stimuleringsmaatregel; en welke bedragen daar mee samenhangen. Er zijn ook diverse toeristische subsidies in het model verwerkt w.o. een regeling in Noord-Holland en stimuleringsmaatregelen in Noord Nederland. Na de analyse kunnen ondernemers maatwerk advies aanvragen. Met name voor complexe (Europese) subsidies is het handig om er een deskundige bij te halen.

Europees, nationaal en regionaal
Op het platform wordt niet alleen gekeken naar Europese regelingen, maar ook naar nationale en regionale tegemoetkomingen. Dat gebeurt onafhankelijk en is kosteloos voor de ondernemer. De studenten stellen zich ten doel om ondernemers bewust te maken van de beschikbare financiële regelingen om zo ondernemingen een boost te geven. Dat de website gewaardeerd wordt, blijkt inmiddels uit de nominatie voor de Accenture Innovation Awards.

Groei stimuleringsmaatregelen
Het ministerie van Economische Zaken zet de komende jaren sterker in op het subsidiëren van het midden- en kleinbedrijf. In 2015 wordt 32 miljoen (+ruim 50%) méér subsidie beschikbaar gesteld dan in 2013 ter stimulering van innovatie en onderlinge samenwerking. Het belang van innovatiesubsidies is groot. Het versterkt de economische concurrentiepositie van een land aanzienlijk.

Meer informatie: www.mijnsubsidie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *