Nieuwe ingang Van Gogh Museum oplossing voor logistiek probleem

Natuurlijk is er een aanpassing nodig als je museum groeit van 300.000 (1973) naar 1,6 miljoen bezoekers (2014).  Het Van Gogh Museum in Amsterdam opent op 5 september een nieuw entreegebouw. Het is een oplossing voor de lange rijen die de laatste jaren ontstonden voor de ingang op de smalle stoep van de Paulus Potterstraat. Door de ingang te verleggen naar het Museumplein krijgt dit plein steed meer het (museum)gezicht dat past bij deze culturele hotspot.

van gogh entreeLogisitiek
Het vernieuwde entreegebouw van 800 m² verbetert de bezoekersstroom en biedt meer ruimte voor een goede ontvangst en service aan bezoekers. Hierdoor is het museum beter uitgerust voor een groeiend aantal bezoekers in de toekomst. Bovendien is het nieuwe entreegebouw zo flexibel ingericht dat er meer mogelijkheden zijn voor het organiseren van grotere bijeenkomsten en ontvangsten.

Voorzieningen en uitstraling
Bezoekers komen via een imposante glazen trap, modern verlichte roltrap of glazen panoramalift binnen in het ontvangstgebied met ruimte voor 2.200 jassen, 1.700 tassen, 1.450 audiotours en een vernieuwde museumwinkel. In de museumwinkel worden 500 nieuwe producten verkocht.
Bovendien sluit het museum ook goed aan bij het veranderde Museumplein waarbij alle omliggende culturele instellingen hun entree aan de kant van het Museumplein hebben, w.o. het Rijksmuseum, Het Stedelijk Museum en het Concertgebouw.

Financiering
Het Van Gogh Museum financierde dit bouwproject grotendeels zelf. Het totale benodigde bedrag van € 20 miljoen is binnen dankzij eigen financiële middelen en steun van onder meer de BankGiro Loterij, de Vincent van Gogh Stichting, Van Lanschot Bankiers, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, de Tokyo Shimbun, het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, de Gemeente Amsterdam, Yanmar Europe, de Triton Collection Foundation, het John en Marine Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Amsterdam/Stadsdeel Zuid, Heineken, TAKII Seed, het Drs. C. van Zadelhoff Fonds, Ernst A. Nijkerk, Dümmen Orange en diverse andere bedrijven, fondsen, stichtingen en particulieren.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/FunTctY7mg8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Meer informatie: www.vangoghmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *