Nieuw museum & kenniscentrum in Vlaanderen: Wielermuseum KOERS

Fietsen is een van de speerpunten van Toerisme Vlaanderen. Zij hebben het vernieuwde wielermuseum KOERS in Roeselare dan ook ondersteund met een impuls van € 750.000. Het museum biedt de bezoekers o.a. een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen.

In KOERS is de fietser koning. Je vindt er veilige fietslockers, oplaadpunten voor elektrische fietsen en douches. Het museum sluit aan op het West-Vlaams fietsknooppuntennetwerk en is het ideale vertrek- en eindpunt voor recreatieve en sportieve fietsers. Je kan er ook gewoon een fiets huren en fietskaarten met routes vind je gewoon aan het onthaal.

KOERS is er voor jong en minder jong, voor de hele familie dus. Met zijn archief en documentatiecentrum herbergt KOERS bovendien hét kenniscentrum van de wielersport. In de museumshop vind je originele wielergadgets, Flandrien- en Petit-Flandrien-t-shirts, KOERStenues, fijne lectuur en nog veel meer. En ook aan de inwendige mens is natuurlijk gedacht, want na de rit wacht je een smakelijke beloning in het KOERSkaffee.

Fietstoerisme Vlaanderen
Vlaanderen is koers en koers is Vlaanderen. Daarom ondersteunt Toerisme Vlaanderen KOERS met een subsidie van 750 000 euro. Toerisme Vlaanderen wil Vlaanderen nog meer op de kaart zetten als wielerbestemming bij uitstek. Daarbij mikken we in de eerste plaats op de actieve fietser, in marketingtermen de MAMIL: Middle Aged Man In Lycra of man van middelbare leeftijd in lycra. Dit is een interessante en grote doelgroep van mensen die tijd en geld hebben om met de fiets op reis te gaan. Het gaat doorgaans om een extra vakantie naast de gezinsvakantie. Wielermusea zoals KOERS vormen daarbij een bijkomende troef die andere bestemmingen niet of minder hebben.

Meer informatie:
www.koersmuseum.be/nl
Wielercultuur op de website van Toerisme Vlaanderen
www.cyclinginflanders.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *